Administrația Eparhială

Sectorul Educațional-Teologic(Învățământ)

Sectorul Educațional-Teologic (Învățământ)

Sectorul Educațional – Teologic (Învățământ) a fost înfiinţat prin hotărârea Permanenţei Consiliului Eparhial al Centrului Eparhial Suceava, începând cu data de 1 septembrie 2020. Consilierul Sectorului este PC Arhid. drd. Ionuț Isopescu.

Sectorul Educațional–Teologic are în vedere susținerea și îmbunătățirea serviciilor educaționale din instituțiile de învățământ care funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, precum și sprijinirea și dezvoltarea activităților școlare și extrașcolare desfășurate la nivelul județului, prin proiecte proprii sau prin proiectele desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu diferite instituții din domeniul educațional sau direct cu unități școlare interesate.

De asemenea, o altă prioritate a sectorului o constituie activitatea de formare și dezvoltare profesională a personalului clerical și neclerical din eparhie, prin organizarea de cursuri și programe specifice. În acest sens, în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial Suceava din data de 13 octombrie 2021, s-a aprobat, în cadrul sectorului, înființarea Centrului de Formare Continuă și Specializare.

În altă ordine de idei, Sectorul Educațional–Teologic are în componență următoarele departamente: Departamentul Învățământ Preuniversitar (preșcolar, gimnazial, liceal – seminar teologic), Centrul de Formare Continuă și Specializare și Bibliotecă eparhială.

Procedură acordare binecuvântare – Învățământ ASR

Departamente

Departament Învățământ Preuniversitar

Centrul de Formare Continuă și Specializare

Bibliotecă

Contact
Sectorul Educațional-Teologic

Adresa
Str. Iancu Flondor, nr. 2

Suceava, Suceava, 720027

Consilier Eparhial

[email protected]

Director Departament Preuniversitar

 

Luni – Vineri 8:00 – 16:00

Social Media

Contactează Sectorul Educațional-Teologic

Consilier Eparhial
Centrul de Formare Continuă și Specializare
Biblioteca Eparhială

Consilier Eparhial

PC. Arhid. Ionuț ISOPESCU

 
În prezent urmează studii doctorale la Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae din Iași, direcția de cercetare Teologie Istorică (Istoria Bisericii Ortodoxe Române), sub coordonarea Pr. Prof. univ. dr. Ion Vicovan.
Este absolvent al Seminarului Teologic Liceal Ortodox Mitropolitul Dosoftei – Suceava, promoția 2010-2014. Este șef de promoție al Facultății de Teolgie Ortodoxă Dumitru Stăniloae, specializarea Teologie Pastorală (2014-2018). A absolvit apoi, în calitate de șef de promoție, Masterul Profesional Misiune și slujire pastorală din cadrul aceleiași facultăți (2018-2020). În perioada studiilor de Licență și Masterat, a fost membru activ al comunității studențești Colegiul Sfântul Nicolae, dobândind, prin implicarea în activitățile de voluntariat, competențe și abilități de comunicare și conducere.
Este formator TOT – Train of trainers – Formare de formatori, prin absolvirea unui program de formare certificat de Agenția Națională a Calificărilor. A urmat cursuri post-universitare pentru pregătirea personalului didactic, în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza (Modulele Psihopedagogice I și II), pe care le-a absolvit în anul 2020, respectiv 2021. A participat și la alte cursuri și programe de formare și dezvoltare personală.
Între anii 2018-2020 a fost angajat ca referent la Sectorul Învățământ din cadrul Centrului Eparhial Iași, În perioada 01 octombrie 2020–01 noiembrie 2021 a ocupat funcția de director al Departamentului Învățământ Preuniversitar în cadrul Sectorului Educațional–Teologic al Centrului Eparhial Suceava. La prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie (9 noiembrie) a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei arhiepiscopale Sfântul Ioan cel Nou.
În ședința Permanenței Consiliului Eparhial Suceava din data de 13 octombrie 2021, este numit de către Înaltpreasfințitul Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, consilier eparhial al Sectorului Educațional–Teologic din cadrul Centrului Eparhial Suceava. Ocupă și funcția de secretar al Fundației Dosoftei Mitropolitul din cadrul Sectorului Educațional – Teologic, care are un caracter moral-educațional.

 

Director

PC Arhid. Marius-Gabriel FILIP

Este absolvent al Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Vasile cel Mare – Iași, promoția 2010-2014.

A urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza – Iași, specializarea Teologie Pastorală (promoția 2014-2018), fiind licențiat în Teologie cu lucrarea Muzica bisericească în învățământul teologic din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor: prima jumătate a secolului al XX-lea, sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Ionuț-Gabriel Nastasă.

În cadrul aceleiași facultăți, în perioada 2018-2020, a urmat cursurile postuniversitare de masterat, anume Masterul Profesional de Misiune și Slujire Pastorală, încheiat cu susţinerea lucrării de dizertație Ecclesiastul și dependența de tehnologie. Sfânta Scriptură și provocările modernității, sub îndrumarea Pr. Lect. Dr. Paul-Cezar Hârlăoanu.

În perioada studiilor, a fost membru activ al comunității studențești Colegiul Sfântul Nicolae, unde a dezvoltat, prin implicarea în activitățile de voluntariat, simțul responsabilității, al dăruirii și al profesionalismului.

Între anii 2015-2020, sub ocrotirea Sfintei Parascheva, a slujit strana Catedralei Mitropolitane din Iași, iar în luna noiembrie a anului 2020 a fost hirotonit diacon de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pe seama Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

În luna martie a anului 2021 a fost numit în funcția de secretar al Sectorului de Misiune Pastorală și Actualitate Creștină, îndeplinindu-și atribuțiile cu multă abnegație și contribuind la misiunea Bisericii în ținuturile Sucevei.

Începând cu luna noiembrie a anului 2021, ocupă funcția de director al Centrului de Formare Continuă și Specializare din cadrul Sectorului Educațional-Teologic.

Bibliotecar

PC. Pr. Marian DOLHASCANU

Este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, promoția 2008-20212. În perioada 2012-2016 a urmat cursurile universitare de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, specializarea Teologie Pastorală.

Între anii 2016-2018 a urmat cursuri postuniversitare de Masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Unversității „Ovidius” din Constanța, specializarea „Pastorație și viață liturgică”, devenind absolvent al studiilor de Masterat în anul 2018.

A urmat apoi studii postuniversitare de pregătire a personalului didactic: (Modulul I Psihopedagogic) în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, din Iași, în perioada octombrie 2017 – martie 2018;

Între anii 2018-2020 a activat ca profesor de Religie. A obținut Gradul Definitiv în Ănvățământ, sesiunea 2020.

Din luna septembrie a anului 2020 activează ca bibliotecar în cadrul Sectorului Educațional–Teologic.

Arhiepiscopia Sucevei & Rădăuților

Sectorul Educațional-Teologic (Învățământ)

2023