Administrația Eparhială

Sectorul Cultural

Sectorul Cultural

Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților funcționează neîntrerupt începând din anul 1991, când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la solicitarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a aprobat reînființarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În anul 2020, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Sectorul Cultural, coordonat de PC Părinte Consilier Constantin Oprea, a trecut printr-un amplu proces de reorganizare, care a vizat eficientizarea activității sectorului, precum și intensificarea evenimentelor cu caracter cultural-misionar (conferințe, congrese, simpozioane, lansări de cărți etc.). 

 

I. Activități cu caracter administrativ 

a. Organizarea conferințelor pastoral-misionare semestriale ale clericilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și a procesiunilor și activităților cultural-misionare la nivelul eparhiei. 

b. Procesarea solicitările parohiilor, mănăstirilor și ale diferitelor instituții de cultură din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în vederea primirii arhiereștii binecuvântări pentru desfășurarea activităților cu caracter cultural-bisericesc și misionar, precum: evenimente culturale (conferințe religioase, lansări de cărți, dialoguri culturale, concerte bisericești, expoziții de icoane ); procesiuni la diferite parohii sau mănăstiri din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților cu prilejul hramurilor acestor locașuri de cult sau cu prilejul sărbătorilor bisericești semnificative; participarea clericilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților la diferite activități cu caracter cultural; aducerea spre închinare a unor părticele din sfintele moaște cu ocazia evenimentelor importante din viața parohiilor; primirea sau donarea unor părticele din sfinte moaște spre păstrare permanentă la nivelul mai multor biserici parohiale; sfințiri de racle pentru păstrarea sfintelor moaște etc. 

Sectorul Digitalizare și Tehnologia Informației

Contact
Sectorul Digitalizare și Tehnologia Informației

Adresa
Str. Iancu Flondor, nr. 2

Suceava, Suceava, 720027

Consilier Eparhial

[email protected]

Luni – Vineri 8:00 – 16:00

Social Media

Contactează Departamentul Digitalizare și Tehnologia Informației

Consilier Cultural
Director Departament Editură și Tipografie
Director al Revistei Candela
Referent

Consilier Cultural

PC. Pr. Constantin BLAGA

 

Director

 

 

 

 

 

Pr. Ștefănel Stelian CIURCIUN

Director

 

 

 

 

 

Alexandru PRELIPCEAN

Referent

 

 

 

 

 

Protos. Ioan TOFAN

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Sectorul Cultural

2023