Răspunsul ierarhului – 4 februarie 2023

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Înaltpreasfinția Voastră,

În data de 01.02.2023 la Iași a avut loc ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Ne puteți spune care a fost ordinea de zi și ce măsuri administrative s-au discutat, pentru că public nu s-a spus nimic? Din informații pe surse se spune că Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a propus doi candidați pentru postul de Episcop-Vicar, dar nu s-a aprobat de la …., pentru că ….. îl vrea pe …… în acest post de Episcop-Vicar. Luminați-ne dumneavoastră!”

C.C.

Doamne, ajută!

Din păcate, nu vă pot lumina, pentru că am lipsit de la ședința Sinodului Mitropolitan.

An binecuvântat!

„Bună ziua!

Din așa o mulțime de preoți ce a fost ieri și în toate sărbătorile, nu se mai găsesc și pentru slujirea Sfântului Maslu? Erau azi 2 preoței, a mai venit pr. ….. de la capul Sfântului Ioan, a mai venit unul tinerel și mai târziu părintele bolnăvior care slujea de pe vremea Înaltpreasfințitului Pimen. Apoi a venit pr ……, că repede a mers informația, și l-a retras pe pr. ……. Nu se cântă „Doamne, armă asupra diavolului Crucea Ta …”, nu se știe la Arhiepiscopie sau sunt plictisiți de atâtea slujbe? Credeam că odată cu noul arhiepiscop să se schimbe ceva și la Taina Sfântului Maslu să fie minim 7, nu ? Că de-aia vine lumea. Ce frumos este la „Sfântul Dumitru” la Sfântul Maslu, o plăcere să stai.”

V.B.

Doamne, ajută!

Taina Sfântului Maslu, potrivit rânduielilor bisericești, se poate face și cu trei preoți, nu neapărat cu șapte. Dar după modul în care „apreciați” schimbările de la arhiepiscopie, fără îndoială aveți nevoie de Sfântul Maslu cu șapte preoți. Așadar, fiind atrasă de frumusețea slujbelor de la Biserica „Sfântul Dimitrie”, nu pot decât să mă bucur că sunt locuri pe sufletul credincioșilor.

Vă doresc cât mai multe slujbe pe sufletul dumneavoastră!