Răspunsul ierarhului – 30 aprilie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Hristos a înviat!

Bunica mea (nevăzătoare) vrea să se împărtășească la un preot din altă parohie (să vină acasă la ea cu împărtășania), dar ni s-a zis că este interzis ca un preot din altă parohie să facă asta. Mi se pare deplasat și comunistă această situație. Aș vrea să știu dacă este adevărat. E interzis? Mulțumesc!”

M.B.

Adevărat a înviat! În Biserică, ceea ce este canonic și statutar nu este neapărat și comunist. Biserica, din fericire, nu se conduce după principii marxist-comuniste, ci după canoane, statut și Hotărâri Sinodale. Ca să înțelegeți mai bine, așa cum dumneavoastră nu vă puteți amesteca în casa și familia vecinului dumneavoastră, fără ca acesta să vă permită, tot astfel și un preot nu se poate amesteca în parohia unui alt preot fără știrea acestuia. În toate trebuie să fie o disciplină, altfel se naște haosul și, din păcate, țara nu duce lipsă de așa ceva. Pace și bucurie!

„Hristos a înviat, Înaltpreasfințite! Iertare! Doresc să vă adresez o întrebare: Care este poziția Bisericii Ortodoxe Române în ceea ce privește transplantul și donația de organe? Săru’mâna!”

O.A.

Adevărat a înviat! La întrebarea dumneavoastră am răspuns în data de 13 martie: Răspunsul ierarhului – 13 martie 2022 – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Pace și bucurie!