Ediția a III-a a Campionatului de Fotbal „CUPA MUȘATINILOR” – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților (categoria 14 – 17 ani)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață invită în perioada 15 septembrie – 22 octombrie 2023 tinerii din parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să se implice activ prin sport și mișcare, în cadrul Campionatului de fotbal „Cupa Mușatinilor”, ediția a III-a. Încercăm ca prin această competiție sportivă să transmitem un mesaj puternic tinerilor, acela că un stil de viață activ, lucrul în echipă, consecvența și perseverența sunt calități de bază ale unui viitor tânăr de succes.

Deviza campionatului poate fi descrisă prin cuvintele dictonului latin „mens sana in corpore sano” (o minte sănătoasă într-un corp sănătos) și vizează combaterea sedentarismului și petrecerea îndelungată în mediul online (rețelele de socializare, jocurile video), care dăunează grav sănătății și dezvoltării fizice, psihice și duhovnicești.

Toți jucătorii vor prezenta coordonatorilor/antrenorilor de echipe, înainte de începerea campionatului, acordul scris al părinților pentru participarea la ,,Cupa Mușatinilor”, acordurile GDPR (de prelucrare a datelor cu caracter personal), adeverințele medicale și copie după buletinul/certificatul de naștere al fiecărui participant. (cele 2 acorduri vor fi atașate, în format PDF, acestui articol)

Toți coordonatorii/antrenorii de echipe au datoria să păstreze aceste documente într-un dosar și să le prezinte la începutul fiecărei etape a Campionatului „Cupa Mușatinilor”.

Echipele participante vor fi formate din tineri din cel mult 3 localități aflate în cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților (Jud. Suceava). Vârsta lor va fi cuprinsă între 14 și 17 ani.

Nu pot face parte din echipa de fotbal tineri care suferă de anumite boli sau afecțiuni, cu un diagnostic clar pus de medici specialiști, cu un istoric medical ce le împiedică expunerea la efort sau la stări emoționale puternice.

Echipa de fotbal a fiecărei parohii va fi formată din maxim 9 tineri, (5 jucători titulari + 1 portar). Meciurile se vor disputa pe parcursul a 2 reprize a câte 25 de minute fiecare, cu o pauză regulamentară de 10 minute. Pe banca de rezerve (3 jucători).  Pe parcursul jocului se pot efectua schimbări de jucători nelimitate.

Fiecare echipă își va alege o denumire și echipamentul de joc. Recomandăm ca la denumirea echipei să se evite numiri de parohii, sfinți și alți termeni specifici religioși. Echipamentul de joc va fi format din: tricou, șort, jambiere, ghete pentru fotbal sau pantofi sport.

Acest Campionat se dorește a fi fair-play. Sunt interzise înjurăturile, jignirile, nervii pe teren, faulturile grosolane care pun în pericol sănătatea, viața celorlalți jucători.

PROGRAM COMPETIȚIONAL

CUPA MUȘATINILOR, EDIȚIA A III-A

 

Perioadă Descriere
14-19 septembrie Lansarea și promovarea proiectului „Cupa Mușatinilor”, ediția a III-a, pe toate canalele media ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Trimiterea către protopopiatele eparhiei noastre a conceptului proiectului.
20-25 septembrie Înscrierea echipelor parohiale de tineri la secretariatele protopopiatelor din care fac parte, și comunicarea către Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață a locațiilor și orarului de joc, după tragerea la sorți. În funcție de numărul echipelor se va stabili modalitatea de joc.
25 septembrie – 15 octombrie Desfășurarea meciurilor din cuprinsul fiecărui protopopiat, la alegerea echipelor: într-o singură manșă și într-o singură locație sau tur-retur pe terenul fiecărei echipe.
  16 – 22 octombrie Desfășurarea fazei finale, la nivel județean. Vor fi cinci echipe în faza finală, câte una pentru fiecare protopopiat (Suceava I, Suceava II, Rădăuți, Fălticeni, și Câmpulung Moldovenesc). Sistemul competițional în faza finală va fi joc direct între toate echipele, iar prima clasată va fi câștigătoarea Campionatului de fotbal „Cupa Mușatinilor”, ediția a III-a, 2023.

 

Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață