Sprijin, omenie și filantropie

Este cunoscută și recunoscută implicarea masivă a credincioșilor din arhiepiscopia noastră în sprijinirea poporului ucrainean, în ultimele săptămâni. Deoarece s-au colectat cantități foarte mari de articole de îmbrăcăminte, în centrele organizate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, și o parte dintre acestea nu s-au dovedit a fi potrivite spre a fi distribuite refugiaților sau transportate în Ucraina, toate cele ce au prisosit au fost împachetate și au fost direcționate către un centru de reciclare, din raționamente de responsabilitate socială – protejarea mediului înconjurător.

Dorim, și de această dată, să aducem calde mulțumiri și să reafirmăm prețuirea noastră voluntarilor, traducătorilor, preoților, coordonatorilor, sponsorilor și donatorilor pentru implicarea, sprijinul și munca neobosită în asigurarea permanentă a serviciilor oferite de Biserica Ortodoxă din Bucovina pentru refugiații ucraineni. Între cele mai frumoase forme de mulțumire rămân aprecierea sinceră a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și recunoștința poporului ucrainean mult încercat.

Bunătatea inimii, înțelegerea sufletului, sinceritatea sentimentelor și generozitatea celor care s-au alăturat acțiunilor Bisericii dovedesc, încă și încă o dată, filantropia și filoxenia, asemeni ospitalității lui Avraam.

După o consultare a comitetului de criză și o analiză amănunțită a nevoilor cetățenilor ucraineni, aflați de o parte și de alta a graniței, reiterăm îndemnul părintesc al Părintelui Arhiepiscop Calinic de a continua să oferim sprijin refugiaților ucraineni.

Pentru susținerea concretă, puteți face donații:

  • în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014;
  • în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110;
  • în dolari: RO30 RNCB 0234 0370 1091 0004;

beneficiar: ARHIEPISCOPIA SUCEVEI SI RADAUTILOR, cod SWIFT: RNCBROBU, CUI 4244814 cu mențiunea sprijin refugiați Ucraina.

Protos. Alexandru Moroșan