Rugăciunea părinților pentru copiii bolnavi

Doamne, Dumnezeule, Cel Ce cu înțelepciunea Ta ai zidit pe om bărbat și femeie și, binecuvântându-l, ai zis: „Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul”, iar la Cana  Galileii,  prin Fiul Tău, ai binecuvântat nunta, precum și  nașterea de prunci, cu multă umilință venim acum la Tine, noi, robii Tăi, și Te rugăm ca neîncetat să reverși harul Tău asupra copilului  nostru, pe care  ai binevoit să ni-l  dăruiești.

Tu, Cel ce ai lăsat boala și suferința ca pe o cale de  mântuire după căderea omului în păcat, pe Tine Te rugăm, ajută-ne să-i acceptăm și lui și boala și suferința, și nu în disperare și deznădejde, ci ca pe o binecuvântare, prin care să Te putem întâlni, și noi și el, pe Tine, Dumnezeule.

Umple-i și umple-ne sufletul  cu prezența, dragostea și mila Ta, multmilostive Doamne, dar și cu încrederea în învierea cea de obște. Dăruiește-ne credința și nădejdea lui Iov în Tine, dar și  puterea de a accepta durerea ca pe o mucenicie și de a învăța să-ți mulțumim pentru această       înnoire sufletească și trupească, prin boală și suferință.

Primește, Doamne, Dumnezeule, boala lui și suferința lui și a noastră ca pe o ardere de tot și ajută-ne să dobândim pacea sufletului prin harul Preasfântului Tău Duh, pentru rugăciunile Sfântului Nectarie de Eghina, ale Sfântului Efrem cel Nou, grabnic tămăduitori ai bolilor fără de leac, și pentru ale tuturor sfinților, în veci. Amin.

† Calinic,
Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților