Răspunsul ierarhului – 5 martie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Mă iertați… Vă scriu și din partea Familiei …., o familie de bătrâni, cei care au donat pământul acolo unde s-a construit paraclisul… Ei transmit că  sunt înlăcrimați și că le pare extrem de rău pentru că Părintele ….. nu va mai fi acolo și că ei nu au dorit și nici nu doresc pe altcineva acolo… Mai mult de atât, sunt sute de credincioși care sunt cu mare durere, căci nu mai este părintele acolo, oameni simpli din satele ……., oameni care nu au posibilitatea să vă scrie și ei durerea și părerea de rău în legătură cu decizia luată …!!!”

P.G.

Doamne, ajută! Vă rog să înțelegeți că rămânerea părintelui în zona nu îi este favorabilă. Pace și bucurie!

„Sărut mâna!

Ne putem ruga sfinților care nu sunt trecuți în calendarul românesc, dar sunt trecuți în calendarul altor Biserici Ortodoxe?”

A.A.

Doamne, ajută! Da, este bine să vă rugați neîncetat lui Dumnezeu, avându-i susținători în demersurile dumneavoastră către Dumnezeu pe Maica Domnului și pe toți sfinții. Pace și bucurie!

„Înaltpreasfințite Părinte, vă rog să mă ajutați cu o problemă. De fiecare dată când merg la slujbele bisericești sunt cuprins de o stare de agitație și de neliniște, dar și de o tristețe ciudată. Ce-i drept, sunt din fire ager, dar când mă rog acasă, nu resimt așa ceva. Ce aș putea face? Vă mulțumesc!”

Anonim

Doamne, ajută! Dincolo de faptul că trebuie să vă consultați cu părintele dumneavoastră duhovnic, v-aș recomanda să mergeți la o biserică în care slujbele au coerență, iar intervalul dintre altar și strană, dintre cerere și răspuns, într-un dialog permanent, nu vă lasă timp să vă gândiți în afara slujbei, ci vă ajută să vă țineți mintea în trezvie. Mai mult, citiți Filocaliile și veți afla mult mai multe remedii pentru neliniștile dumneavoastră. Post cu multă concentrare duhovnicească!