Răspunsul ierarhului – 4 iunie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Hristos S-a Înălțat, Înaltpreasfinția voastră!

Știm că preoții recomandă să ne împărtășim o dată la 40 de zile. Cum se explică atunci cuvintele: «Este bine şi folositor a se împărtăşi în fiecare zi şi a primi Sfintele Taine căci Însuşi Hristos a zis: Cel ce mănâncă şi bea sângele Meu are viață veşnică.» (Ioan 6, 54)?”

E.H.

Adevărat S-a înălțat! Sunt mai multe feluri de a te împărtăși. Desigur, te poți împărtăși spre viața veșnică sau, dimpotrivă, spre osânda veșnică. Să nu fie! Dincolo de aceste considerente, duhovnicul stabilește timpul cel mai potrivit pentru împărtășire. Doamne, ajută!

„Înaltpreasfinția voastră! Mă numesc …., ieri, 2 iunie, am participat la Sfânta Liturghie la biserica de la …. Am fost siderată să asist la un moment trist pentru Biserica Ortodoxă: … îl certa pe … în timpul slujbei, deoarece acesta …). Ulterior am ieșit afară pentru a-mi reveni din șoc, însă în curtea ….. m-am întâlnit cu …. care și acesta ….. Înțeleg că și Biserica ……, dar totuși acești ….. n-ar trebui să fie trimiși în locuri care să-i „favorizeze” (mai la periferie)?

Mă iertați că vă fac o asemenea sugestie.”

Hristos S-a înălțat! Sesizarea dumneavoastră a fost trimisă către Sectorul Bisericesc pentru verificarea informațiilor. Doamne, ajută!