Răspunsul ierarhului – 3 octombrie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Înaltpreasfințitului Calinic: Sunt de acord cu regulile instituite de Sfântul Sinod în legătură cu Taina Spovedaniei, dar ce facem pentru că Sfânta Taină a Spovedaniei nu este legată de loc/spatiu, mă refer la cazul bătrânilor, bolnavilor din spitale și centre pentru bătrâni, persoanelor indiferent de vârstă care nu se pot deplasa, muribunzilor, pustnicilor, lehuzelor, etc., pe ei îi neglijăm, cum rămâne cu „să cheme preoții bisericilor”. Preotul după învăţătura Sfinților Părinți și a canoanelor ortodoxe are ca îndatorire și deplasarea la locuința celor ce-i solicită ajutorul, fie pentru spovedanie sau alt serviciu religios. MAI AU VOIE DE ACUM dacă-s chemați???.

IERTAȚI-MĂ.”

M.G.E.

Doamne, ajută!

Precizările Sfântului Sinod nu împiedică absolut deloc lucrarea preoților. Așadar, preoții își vor împlini obligațiile față de credincioșii lor ca și până acum.

Pace și bucurie!

Doamne, ajută!

Stimate domn, realitățile la care faceți referire și pe care le așteptați expuse pe site le discutăm în permanența Consiliului Eparhial, din care fac parte și părinții protopopi. Cât despre eficiența acestor vizite, să-i lăsăm să se pronunțe pe cei care au reușit să o înțeleagă.

Pace și înțelepciune!