Răspunsul ierarhului – 29 mai 2023

raspunsul_ierarhului_cu_email_7
„Binecuvântați, Înaltpreasfințite Părinte și vă mulțumesc pentru răspunsul Înaltpreasfinției voastre, dar aș vrea să vă mai spun că preoțimea trebuie să lucreze mai mult cu creștinii din mănăstiri, să primească la Sfânta Împărtășanie pe creștinii care au duhovnici în acele mănăstiri, iar cei din afară să ceară binecuvântare pentru acest lucru și depășim un mare rău, că sectarismul este în mare creștere și nu numai … cu respect și iertare.”
X

Doamne, ajută!

Vă mulțumim  pentru frumoasele dumneavoastră recomandări.

Pace și bucurie de la Preamilostivul Dumnezeu!

„Ce-au făcut Maria și Iosif în Egipt cât au stat? Și nu am avut timp să mă uit pe Google, dar am văzut că scrie despre Bisericile Etiopiene, că au surse, știu ceva.”
A.M.C.

Doamne, ajută!

Ce ar fi putut face niște refugiați? Nimic altceva decât să aștepte cu răbdare întoarcerea acasă.

Pace și bucurie!

„Cine a fost Irod Arhelau?”
A.M.C.

Doamne, ajută!

Conform Dicționarului biblic, Irod Arhelau a trăit între anii 22 î.Hr. și 18 d.Hr, a fost fiul regelui Irod cel Mare și fratele mai în vârstă al lui Irod Antipa. A fost conducător în Iudeea, Samaria și Idumeea între anii 3-4 î.Hr. și 6 d.Hr.

Dacă doriți mai multe informații despre biografia lui, consultați sursele istorice.

Succes!

„Hristos s-a înălțat!

Sărut dreapta, Înaltpreasfinția Voastră!

Vă scriu în speranța că ne veți ajuta cu această problemă.

Nu ne mai simțim în siguranță venind la Sfânta Biserică (Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”). Cerșetorii de la intrarea în mănăstire întrec orice măsură. Comentează în urmă, vorbesc urât, amenință, dacă nu le dai, bolborosesc în urmă, dacă le dai prea puțin nu e bun, dacă le dai mâncare nu e bun. Odată au și „urat de bine”. Nu am scos să le dau și au zis că „cum dai, așa să ai”. Nu mi se pare normal să primesc așa tulburări când vin la biserică. Eu muncesc 9 ore pe zi, îmi stric ochii în calculator pentru câțiva lei și trebuie să am grijă de familie. Dacă le-aș da la toți, unde aș ajunge. Mai ales că sunt tineri și apți de muncă.

Deja foarte multe persoane s-au plâns de treaba asta.

Ieși liniștit de la Sfânta Liturghie și ăștia îți taie calea și amenință și vorbesc urât și îți strică toată liniștea și te mai ia și frica. Eu nu mă mai simt în siguranță când vin, dar mai ales când plec de la Sfânta Biserică.

Vă rugăm din suflet nu le mai dați voie să stea acolo! Ne simțim în pericol, sunt o întreagă gașcă, de la mic la mare.

De multe ori văd …., dar nu fac nimic. Ba chiar stau de vorbă și râd unii cu alții.

Vă rugăm să ne ajutați, să ne simțim în siguranță la Sfânta Biserică.”

S.M.

Adevărat S-a înălțat!

Din păcate, ceea ce se întâmplă dincolo de zidul mănăstirii, fiind spațiul public, nu mai ține de noi. Iar nenumăratele noastre intervenții, din păcate, după cum ați constatat, au rămas fără nicio rezolvare. Cu toate acestea, nu renunțăm, ci vă asigurăm că vom continua intervențiile ce se impun pe lângă autoritățile abilitate.

Doamne, ajută!