Răspunsul ierarhului – 29 iunie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

Răspuns la articolul: https://www.jupanu.ro/actualitate/inaltpreasfintia-sa-calinic-tiparitorul-26225

Domnule Jupân,

1. Vă mulțumesc pentru cognomen. Nu pot decât să mă rog lui Dumnezeu să-l pot onora cu cinste.

2. Faptul că pe 2 iunie, respectiv pe 24 iunie au fost evidențiate niște personalități ale județului și nu numai, ca bucovinean, ar trebui să vă bucure.

3. Din câte știu, fiecare instituție își premiază valorile; de ce nu ar face-o și Biserica, măcar odată la 500 ani?

4. Cât despre durata slujbelor, vă asigur că va fi aceeași. Dacă intenționați să veniți măcar în vreo duminică sau sărbătoare la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, veți constata că Sfânta Liturghie începe, de obicei, la 8.30, și se termină puțin după ora 11.00. De fapt, la fel s-a întâmplat și în ziua hramului; cu toată ploaia de diplome pe care o înfierați, slujba s-a sfârșit la 11.35.

5. Și fiindcă mi-ați acordat un asemenea apelativ – Tipăritorul, poate recomandați instituțiilor care-și premiază valorile, măcar celor din țară, să tipărească diplomele la Editura Crimca. Dacă stau și mă gândesc bine, și trustul dumneavoastră și-a evidențiat eroii!

Cu Dumnezeu, Jupânul nostru Suprem, înainte!

„Înaltpreasfințite Calinic, vă felicităm pentru tot ce ne-ați oferit în aceste zile în dulcea noastră Bucovină!

Am avea totuși o doleanță: pe viitor, dacă s-ar putea , să oferiți câte un premiu doamnei …. și domnului …, figuri emblematice ale județului nostru sau vorbitori de vorbe cum le mai spunem noi. Am dori să luați în calcul faptul că domnul … nu a luat nici un premiu la școală (după cum el însuși mărturisește) și are o relație specială cu …. Vă rugăm să înțelegeți că e greu de dus o asemenea traumă.”

C.D.

Doamne, ajută! Vă mulțumesc pentru aprecieri. Sănătate, pace și sporite bucurii!