Răspunsul ierarhului – 29 decembrie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Bună ziua,

La biserica din localitatea ….., comuna ….., cu hramul …… construită și sfințită după Revoluție, se ard lumânări în biserică. A avut catapeteasma frumoasă și curată, la fel și pictura, iar acum totul este afumat… Dacă se continuă așa, biserica  va ajunge la un stadiu avansat de degradare estetică. Nu se poate vorbi de Casa Domnului!

Nu se face nimic concret nici pentru a stopa afumarea și degradarea elementelor de cult din interior, și nici pentru a restaura interiorul deja afectat de fumul lumânărilor!

Dacă este Casa Domnului atunci să fie Casa Domnului! Nu știu ca cineva din cler și/sau enoriași să accepte asemenea situație în propria lui casă! Dacă ar fi să le faceți o vizită, cu siguranță veți găsi totul alb, imaculat!

Din punctul meu de vedere este simplu: Dacă ești gospodar acasă și iubești și întreții frumosul, fii și în Casa Domnului la fel!

Rog a se analiza situația și a se dispune stoparea cauzei care duce la degradarea interiorului prin afumare si remedierea situației (restaurarea interiorului), așa cum a fost!

……. Am făcut personal atenționări verbale în acest sens, fără niciun rezultat/atitudine.

Mulțumesc…”

U.S.

Doamne, ajută!

După perioada sărbătorilor voi trimite o comisie care să analizeze cele sesizate de dumneavoastră și care să facă propuneri concrete pentru stoparea degradării picturii sau pentru refacerea acesteia, dacă se impune.

Sărbători binecuvântate!