Răspunsul ierarhului – 28 iulie 2023

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Înaltpreasfinția Voastră,

În calitate de membru al Sfântului Sinod, cum vedeți participarea părintelui ….. la această hirotonie, contestată în …….? În plus, se pare că la această slujbă a slujit și un diacon ……, care aparține de biserica condusă de ……., nerecunoscută de Biserica Ortodoxă Română.

Se aude că acest părinte este dorit de …….. ca ……. Ne iertați îndrăzneala, episcopii sunt aleși de Sinod, însă credem că alegerea sa ar fi una problematică, având în vedere cele de mai sus. Dumneavoastră, în cazul răspunsurilor de la această rubrică, v-ați poziționat alături de ……., de biserica condusă de …… și vă rugăm să vă mențineți acest ethos ortodox.”

A.D.

Doamne, ajută!

Fiind consilierul unui ierarh, bănuiesc că participarea sfinției sale la acel eveniment a fost făcută cu binecuvântarea episcopului, ceea ce îl absolvă pe părintele în discuție de vină. Pentru informații suplimentare ar fi bine să adresați întrebările care vă neliniștesc chiriarhului acelei eparhii.

Sănătate!

„Ce să facem când toate îți merg prost întotdeauna? Sau nu am spor în ce fac. Ce rugăciuni să spunem când avem necazuri?”
A.M.C.

Doamne, ajută!

Din multitudinea întrebărilor adresate în cadrul acestei rubrici, la care vi s-a răspuns de fiecare dată, constat că sunteți o persoană care are nevoie de o altfel de interacțiune – de altfel v-am și recomandat sfătuirea cu preotul duhovnic.

Această rubrică are în atenție activitatea liturgică, pastoral-misionară, filantropică, edilitară la nivel de eparhie sau anumite situații problematice.

Deși am răspuns și întrebărilor legate de frământările unor persoane, cel mai bine este ca acestea să fie discutate cu duhovnicul, cel mai în măsură să ofere sfaturi adecvate.

Dumnezeu să vă aibă în sfânta Lui pază!