Răspunsul ierarhului – 27 decembrie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7
„Doamne, ajută! Aș avea nevoie de o rugăciune, pentru o persoana care își bate joc de mine, mă minte, nu are cuvânt. Este vorba de o persoană pe care am considerat-o un prieten extrem de bun, m-am atașat foarte tare, dar m-a tot mințit și mă minte în continuare și m-a făcut să sufăr extrem de mult! Aș avea nevoie de o rugăciune pentru el, să-l înduplec prin intermediul unei rugăciuni, să-mi fie prieten adevărat, sau nu știu, o rugăciune împotriva celor care își bat joc de mine. Dumneavoastră ce îmi recomandați și pentru cât timp să citesc?”
A.B.

Doamne, ajută!

Sunt binevenite orice rugăciuni, numai că, din păcate, prieteniile țin de caracterul omului. Așadar, dacă prietenia aceasta bazată pe mitomanie nu v-a convins, reconsiderați-vă prieteniile.

Vă doresc ani mulți și buni, cu sănătate și sporite împliniri!

„Părinte Calinic, ați dat aprobare călugărului Pamvo să sacrifice porci a doua zi de Crăciun – 26 decembrie la Mănăstirea Bogdănești?

Așa ceva e de dat la televizor. Halal călugăr!”

A.A.

Doamne, ajută!

Vă transmitem răspunsul părintelui stareț: „Nu s-a sacrificat niciun porc în a doua zi de Crăciun, ci doar a fost preparat după amiaza și a fost împărțit tuturor, inclusiv părintelui Loghinoaia. Și nu era în curte, ci în afara curții”.

An cu bine!