Răspunsul ierarhului – 24 august 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7
„Sunt bune operele scrise de Karl Marx, Friedrich Engels , Sigmund Freud, Stalin?”
A. B.

Doamne, ajută!

Ca să îl citez pe Sfântul Apostol Pavel: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos” (I Corinteni 6, 12). Fiecare are libertatea să aleagă!

Pace și liniște sufletească!

„Sărut mâna, Înaltpreasfințite,

Aș dori opinia dumneavoastră în legătură cu un  subiect care mă frământă de câteva zile. În perioada …, la … a avut loc festivalul …. Scopul acestui festival este unul nobil, acela de …. Marea mea dezamăgire este că acest festival este organizat de … (sau cu implicarea …, aș zice eu), iar muzica sau mesajul promovat de această muzică depășește limitele bunei cuviințe (vă las doar câteva link-uri ca să vă ‘delectați’).

Întrebare mea este următoarea: Este Biserica de acord cu astfel de manifestări?

Ar trebui ca Biserica să adopte acest model, adică acela de a organiza concerte rock, pop etc., cu muzică decadentă, atât timp cât sunt justificate de o cauză nobilă, chiar cu riscul de a ieși din adevăr?

Nu vi se pare că alunecăm într-o logică foarte periculoasă, care folosește un limbaj pietist pentru a perverti mesajul Scripturilor?

Ce părere aveți de percepția pe care tinerii și-au format-o despre BOR în urma acestui eveniment? Cum poate Biserica să le mai vorbească tinerilor despre virtuțile creștine, când ea însăși alunecă în asemenea derapaje?

Personal, cred că puteau exista și alte alternative creștine pentru …: pelerinaje, aducere de odoare bisericești spre închinare, evenimente culturale etc.

Iertați-mă!”

I. L.

Doamne, ajută!

Vă rugam să adresați această întrebare chiriarhului pe raza eparhiei în care a avut loc manifestarea respectivă sau organizatorului.

Vă mulțumesc!