Vizita Premierului României la „Cazinoul băilor” din Vatra Dornei

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu o delegație a Centrului Eparhial din Suceava, au întâmpinat la Vatra Dornei, astăzi, 25 august, pe Prim-ministrul României, domnul gen. (r) Nicolae Ionel Ciucă.

Domnia sa a vizitat șantierul monumentului aflat în proprietatea Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei, în ghidajul domnului inginer Ciprian Muscă, consilier în cadrul Sectorului Agro-silvic al Centrului Eparhial.

După vizitarea lucrărilor de consolidare și restaurare, Părintele Arhiepiscop a conferit domnului premier Medalia și icoana Jubiliară.

La eveniment au mai participat și domnul europarlamentar Rareș Bogdan, doamna Subsecretar de stat Doina Iacoban, domnul Gheorghe Flutur și alți oficiali, împreună cu Primarul Municipiului Vatra Dornei, reprezentantul firmei de construcții IASICON și consilieri de la Centrul Eparhial din Suceava.

Clădirea „Cazinoul băilor”, este una de o importanță deosebită pentru Municipiul Vatra Dornei, dar și pentru întreg Județul Suceava, pentru faptul că reprezintă o clădire de interes național, alături de celelalte două cazinouri din țara noastră, toate cele trei fiind clădiri cu o impresionantă arhitectură, emblematice pentru patrimoniul nostru cultural.

Biroul de presă al

Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților