Răspunsul ierarhului – 22 septembrie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Sărut mâna și binecuvântați, Înaltpreasfinția voastră! Părinte Arhiepiscop, vă rog din inimă, știu că ispita pentru un monah este grea indiferent de slujirea ce o poartă, diacon, preot sau ierarh. Nu vă cer o opinie proprie, dar dacă știți mai multe despre ……. Eu l-am cunoscut pe …. acum 3 ani… Am mai ținut legătura cu un sfat și cu o vorbă bună personală ca între oameni… Eu sunt din Timișoara, dar locuiesc și muncesc în Germania… Aș fi onorat când programul Înaltpreasfinției voastre vă va permite aceasta, să avem o vorbă de suflet, duhovnicească. Rugați-vă pentru noi toți, dar și pentru …. care tot din mâinile arhiereului a primit …… pe toți cei care vin către Harul cel dumnezeiesc prin Botez și prin Sfintelor Taine și Ierurgii.”

C.R.

Doamne, ajută! Îmi pare rău, dar nu-l cunosc pe părintele ….., sfinția sa fiind dintr-o altă eparhie. Pace și bucurie!

„Cum putem  aplana certurile din familie?”

A.M.C.

Doamne, ajută! Printr-o sporită rugăciune și prin sfătuirea cu duhovnicul. Pace și bucurie!

„De unde știe Biserica Ortodoxă că la începuturile timpului a fost război în cer și de unde știm să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte?”

A.M.C.

Doamne, ajută! Răspunsurile la întrebările dumneavoastră le găsiți în Sfânta Scriptură. Cât despre îngeri, vă recomand să citiți cartea Maicii Alexandra. Pace și bucurie!

„Bună ziua. Aș dori să aflu de cine depinde angajarea unei persoane ca gropar?… El lucrează ca gropar de 15 ani, are 50 de ani și e fără carte de muncă… Dacă ajunge la vârsta pensiei nu-l putem pensiona.”

D.E.

Doamne, ajută! Întrucât majoritatea cimitirelor țin de primării, consider că și groparii ar trebui să fie angajații acestora. Pace și bucurie!

Completare la răspunsul din 20 septembrie 2022: „Bună seara! O întrebare: De când pe soția preotului din sat o preocupă câinii fără stăpân și să facă sesizări la Primărie pentru a chema hingherii să prindă și să omoare câinii?” (V.R.)

Doamne, ajută!

Vă rugăm să ne spuneți despre ce sat și despre ce parohie este vorba.

Vă mulțumim.

„Bună ziua! Parohia Ortodoxă ………. preot ……. Și în curtea casei parohiale este deschis de soția preotului ….. de soția lui… în locația parohiei… Vă mulțumesc.”

V.R.

Doamne, ajută!

Nemulțumirile dumneavoastră au fost dirijate spre cercetare sectorului Bisericesc.

Pace și bucurie!

V.R.

Doamne, ajută! Vă transmit răspunsul părintelui: 

„Înaltpreasfinția Voastră,

În privința reclamației depusă de domnul …. din ….. vă aducem la cunoștință următoarele:

– În curtea casei parohiale din Parohia ….., într-o clădire având suprafața de 35 mp este deschis un magazin naturist (tip Plafar) de către ….., care are un drept de folosință asupra acestui imobil, plătind, în fiecare lună, o sumă de bani ……. Domnia sa are toate aprobările necesare desfășurării unei astfel de activități.

– Problema câinilor comunitari din ….. a fost sesizată de mai mulți cetățeni din localitate, autoritățile civile intervenind și transportând maidanezii la un adăpost public, unde li s-a acordat asistență de specialitate. Precizăm faptul că, la Registratura Primăriei …. nu există o sesizare scrisă din partea familiei ….. referitoare la această chestiune.”

Pace și bucurie!