Răspunsul ierarhului – 21 ianuarie 2023

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

Completare la răspunsul din 15 ianuarie 2023:

„Sărut mâna, Înaltpreasfintia voastră!

Am și eu o întrebare la dumneavoastră. Vecina de mormânt a părinților mei a renovat mormântul și când a turnat cimilia (temelia) ei, a turnat până lângă a mea. Și bucățica care trebuie lăsată între morminte a turnat-o peste jumătatea mea de cimilie. Eu acum, dacă vreau să renovez, nu mai pot turna. Dumneavoastră cum îmi recomandați să procedez, am vorbit cu ea, dar pe ea nu o interesează și în loc de 2 m, cum este lege, ea are aproape 3 m prins.

Mulțumesc și sănătate întru mulți ani!” (N.C.)

Doamne, ajută!

Vă rog să ne indicați parohia, ca să putem recomanda preotului paroh să intervină în rezolvarea diferendului.

Pace și bucurie!

 

„Doamne, ajută!

Referitor la răspunsul din 15 ianuarie, parohia este în loc. ….., com …..

Vă mulțumesc, an bun și binecuvântat!”

(N.C.)

Doamne, ajută!

Nemulțumirea dumneavoastră a fost trimisă inspectorului din sectorul de resort, care în cursul săptămânii viitoare se va deplasa în parohie pentru a rezolva diferendul.

Pace și bucurie!

„Doamne, ajută!

Un mic paraclis în cadrul Uiversității „Ștefan cel Mare” s-ar putea crea? Înaltpreasfințitul Pimen mult și-a dorit, ca sprijin pentru ASCOR Suceava, ca să existe și un paraclis ortodox, dar din păcate nu s-a concretizat nimic până acum.

Puterea pe care o aveți în jud. Suceava în domeniul bisericesc ar putea face ca acest vis al vlădicăi Pimen să fie realizat mai devreme sau mai târziu. Doar să fiți de acord cu acest proiect.

Cu respect.”

D.T.

Doamne, ajută!

Până în prezent, conducerea Universității nu a făcut niciun demers în acest sens. Dar dacă vor face, vă asigur că neîntârziat voi da curs propunerilor.

Pace și bucurie!

„Înaltpreasfinția voastră, ce părere aveți despre prigoana preoților români din Ucraina? Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nu ar putea, ca o soluție, să propună parohiilor și mănăstirilor din Ucraina cu slujire în limba română să treacă sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Române? Pentru a se desprinde de Biserica Ortodoxă Rusă unde sunt subordonați?”
C.

Doamne, ajută!

Din câte știu, până în prezent nu au fost astfel de cereri din partea ierarhilor sau preoților persecutați. Și apoi, nu eu sunt persoana cea mai potrivită care să răspundă întrebării dumneavoastră. Cât mă privește, pentru ierarhii, preoții și credincioșii din Ucraina am toată dragostea și prețuirea.

Pace și bucurie!