Răspunsul ierarhului – 2 septembrie 2023

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Bună ziua!

Dacă …… e săracă și nu sunt ……, părintele …… cum de se deplasează în Slovacia?

De ce s-a întâlnit cu ……, care a stat sub ….. până anul trecut, iar …… este criticat de …….? El și însoțitorii săi sunt …..? A avut binecuvântarea dumneavoastră?

Biserica Ortodoxă Română nu păstrează ….. în privința ……?

Puteți oferi, vă rugăm, un punct de vedere din partea părintelui, mai ales că este ……?

Mulțumim anticipat!”

A.D.

Doamne ajută,

Vă mulțumim pentru mesaj și pentru interesul dumneavoastră.

Cu privire la întrebările dumneavoastră, vă informăm că deplasarea părintelui despre care faceți vorbire s-a făcut cu aprobare, la invitația Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Gheorghe de Michalovce și Kosice din Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei de a participa la sărbătorirea hramului Catedralei Arhiepiscopale din Kosice.

Biserica Ortodoxă Română  promovează dialogul și relațiile frățești cu alte Biserici Ortodoxe canonice, Arhiepiscopia de Michalovce și Kosice primind anul acesta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din partea Mănăstirii Sihăstria Putnei, părticele din moaștele Sfinților Sila, Paisie și Natan.

În chestiunile bisericești internaționale, Biserica Ortodoxă Română își menține neutralitatea, îndeamnă la păstrarea unității în credință și la dragoste între frați și promovează dialogul și colaborarea între Bisericile Ortodoxe.

Pentru detalii suplimentare sau un punct de vedere mai specific, vă sugerăm să îl contactați direct pe părintele la care faceți referire.

Pace și liniște sufletească!