Răspunsul ierarhului – 19 iunie 2024

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Bună ziua.

Mă numesc ….., domiciliată în comuna ……, jud. Suceava și vreau să vă aduc la cunoștință un fapt întâmplat în comuna noastră care privește un grup de … de cetățeni care au semnat 2 petiții pentru a se menține un loc de joacă aflat în vecinătatea ….. și …. care insistă să obțină acel spațiu cu titlu de folosință gratuită din partea Primăriei.

Cu insistență au obținut autorizație de construcție pentru o cruce gigant pe acel teren ignorând petițiile, semnăturile susținătorilor și părerile vecinilor.

Toate aceste luări de poziție creează tensiuni între cetățeni și Biserică și nu duce decât la dezbinare, ură și discordie.

Eu fiind una dintre inițiatoare a unei petiții, mi-am permis ca să caut un pic de sprijin și la Înaltpreasfințiile voastre pentru a găsi un pic de pace, liniște și armonie în această zonă.

Dat fiind faptul că de peste cinci ani avem numai parte de învrăjbire și discordie între Primărie, Biserică și cetățenii comunei.

Cu speranța că vom gasi înțelegerea cuvenită, vă mulțumim.

P.S. Dacă este nevoie, putem să vă trimitem și adeziunile la cele două petiții. În prezent, semnăturile le-am înmânat …. de la ……” din comuna …..”

E.D.

Hristos S-a înălțat!

Sesizarea dumneavoastră a fost trimisă spre cercetarea celor reclamate protopopului de zonă.

Vă mulțumesc!

„Hristos S-a înălțat!

Aș dori să primesc HIROTESIREA întru citeț. Urmez Sfânta Biserică de 12 ani, urmez Seminarul ….. de la ….. am 16 ani, iar de la vârsta de 6 ani cânt în Biserica Ortodoxă Română.”

L.

Adevărat S-a înălțat!

Puteți să fiți citeț și fără o prealabilă hirotesie.

Finalizați seminarul, înscrieți-vă la facultate și susțineți-vă licența și veți putea fi mai mult decât citeț.

Mult succes!