Răspunsul ierarhului – 18 iulie 2021

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Înaltpreasfinția Voastră, am rămas șocat! Cum puteți minți cu atâta nonșalanță?!?

  1. Ați evitat să răspundeți dacă ați intrat în celulele-chilii! Pentru că NU AȚI FĂCUT-O!
  2. Ați dat niște cifre comuniste, cincinale, când ne-ați mințit despre spațiul noilor chilii-celule!!! Cifre false! Aștept de la cineva poze cu aceste chilii-celule și le voi publica pe net! Și aștept să se mute VECHII viețuitori acolo și să primesc poze, ca să demonstrez CLAR că nu încap într-o celulă toate … visele mincinoase cu care ne îndopați!
  3. În ce lume trăiți?!? Ceaușescu, săracul, era într-o lume identică! I se raportau cifre ireale, i se aduceau la semnat planuri fantasmagorice și se puneau înainte poze trucate! Realizați că sunteți într-o situație identică???
  4. Ce veți spune când voi publica pe net poze nu cu apartamentele ierarhilor, ci cu chiliile reale pe care nu le-ați văzut cu proprii ochi, ci doar pe hârtie?!?
  5. Regret, dar e un dialog al surdo-muților! Una întreb, mi se răspunde în doi peri și sunt trimis „la culcare” fără dreptul uman la adevăr și la respect! Iată de ce, de exemplu, încrederea românilor în Biserica Ortodoxă Română era în anii 90 de peste 86% și a scăzut în anul 2021 la puțin peste 60%!!! Sau nu vă interesează?! Vă respect ca ierarh al lui Hristos! Dar … dați-ne adevărul! Că de minciuni suntem sătui până peste poate!”
M.C.

Stimate domnule,

  1. Deşi aveţi o atitudine cu care mă îndoiesc că veţi putea bate la uşa Împărăţiei lui Dumnezeu, ca să încheiem discuţiile, vă trimit proiectul Casei „Dositei Herescu” în forma în care s-a realizat. Cu siguranță, veți observa că sunt camere mai mici de 14 mp, însă, ca în orice locuință, au fost gândite ca spații de depozitare.
  2. De la punerea pietrei de temelie şi până în prezent, zilnic am vizitat şi supravegheat şantierul. Dacă nu credeţi, întrebaţi pe muncitorii de la şantier. E mai simplu decât să așteptați poze. În plus, pentru liniştea dumneavoastră, deşi nu aveţi nicio calitate pentru a vă da raportul, din 26 iulie 2020 şi până în prezent, deci în mai puţin de un an, am vizitat nu doar şantierele Centrului Eparhial, ci toate şantierele parohiilor şi mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pe unele dintre ele chiar de mai multe ori.
  3. Cât despre „încrederea românilor în Biserica Ortodoxă Română”, chiar nu am motive ca ninivitenii „să mă îmbrac în sac şi să-mi pun cenuşă-n cap”. Ce vină a avut Dumnezeu că Adam şi Eva au călcat porunca dată; sau Hristos că Iuda nu a crezut în El? Libertatea omului nu o încalcă nici Dumnezeu.
  4. Şi, pentru a nu mai lungi vorba, aş încheia spunându-vă – însă nu ca să vă câştig respectul, de care chiar mă lipsesc – că eu nu am niciun motiv să mint opinia publică, pentru că L-aş minţi pe Dumnezeu Care zice: „Blestemaţi sunteţi, câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi.” (Maleahi 3, 9).

Referindu-mă la discuţia de faţă, eu aş spune altfel: „Blestemat să fie cel care minte cu nonşalanţă!”