Răspunsul ierarhului – 17 decembrie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„”

Doamne, ajută!

În cotidianul „Știri din Bucovina” din 16.12.2022 a apărut un articol privind schimbarea starețului Mănăstirii Părhăuți. Nu voi face referire la conținutul textului și nici la comentariile cititorilor, care vădesc starea lor sufletească, ci doar la încheierea acestui text, în care se afirmă: „Bisericile și mănăstirile din județ devin ușor în loc de locașuri de închinare și rugăciune o sursă de bani pentru cei care conduc Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților”.

Stimați cititori, dacă doriți să vă convingeți de credibilitatea și valoarea acestui așa-zis „cotidian de investigație”, vă așteptăm la Centrul Eparhial pentru a vă încredința despre ce a însemnat financiar pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților redeschiderea acestor mănăstiri și susținerea acestora. Este adevărat ca unele dintre ele nu au avut nevoie de sprijin din partea noastră, stareții acestora fiind ajutați de ucenicii lor.

Dacă apreciați că vă este mai comod, le puteți solicita maicilor și părinților stareți sumele cu care au susținut ei Arhiepiscopia. Din acest punct de vedere, vă asigur că, din partea lor, susținerea acordată Centrului Eparhial a fost zero. Așadar, prin redeschiderea mănăstirilor am urmărit redarea rolului istoric pe care l-au avut și nicidecum alte interese, așa cum afirmă tendențios autorul articolului. Personal, continui să vă asigur, la fel cum am făcut și în ziua instalării mele, că peșcheșurile la Arhiepiscopie nu funcționează.

Post și sărbători binecuvântate!