Peste 8000 de cadouri distribuite copiilor defavorizați, prin colaborarea dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Fundația internațională Teams4U și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Începând de luni, 12 decembrie a.c., timp de două săptămâni, 8000 de cadouri sunt împărțite copiilor defavorizați din județele Suceava, Botoșani și Neamț, ca urmare a colaborării dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV),  Fundația Teams4U din Marea Britanie și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Fundația „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie”. Extinzând colaborarea intensă din acest an pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, prin Centrul USV de consiliere a refugiaților, coordonat de domnul prof.univ.dr. Mihai Dimian, cele 3 instituții au inițiat o acțiune internațională, prin care copii din Marea Britanie au pregătit cutii de cadouri pentru copii din România, pachete conținând diverse produse, precum haine, alimente și jucării.

Echipa de voluntari din Marea Britanie, coordonată de domnul Simon Cooke, împreună cu studenți din cadrul USV, coordonați de domnul lector univ. dr. Gheorghe Lucian Pășcuț, având și sprijinul logistic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, prin Fundația „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie”, reprezentată de Arhimandritul Iustin Tănase, participă în această săptămână la distribuirea de pachete către 4000 de copii ce provin din familii fără posibilități financiare, copii orfani sau cu dizabilități, aflați în diferite centre specializate, sperând să le aducă o bucurie în plus în preajma Sărbătorilor de iarnă. Menționăm și sprijinul voluntar acordat de domnii Nelu Rotărescu și Daniel Boariu pentru asigurarea transportului regional al donațiilor. Acțiunile vor continua și pe parcursul săptămânii viitoare, pentru a răspândi o rază de speranță în rândul altor 4000 de copii din județele Suceava, Botoșani și Neamț.

sursa: usv.ro