Răspunsul ierarhului – 16 august 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Sărut mâna, Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop Calinic! Am o durere pe suflet atât eu, cât și enoriașii …. La venirea Înaltpreasfinției voastre în eparhie, pe când făceați vizitele pastorale și ați ajuns la parohia noastră, văzând că e veche și deteriorată, i-ați spus preotului paroh să o consolideze pe cea veche sau să facă alta nouă, dar fiind foarte veche nu merită să fie consolidată. Avem spațiu pentru o nouă biserică în spatele bisericii vechi, în grădină, unii consilieri sunt de acord să facă una nouă în spatele bisericii celei vechi, dar preotul nu este de acord. Nu vrem să-i facem rău părintelui, noi doar vrem să se ia o hotărâre și să începem o nouă biserică cu ajutorul bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfinției voastre. …. Binecuvântați și iertați!” 

G.

Doamne, ajută!

Vă așteptam miercuri la ora 9.00, la Centrul Eparhial din Suceava, pentru o discuție.

Cu Dumnezeu înainte!

„Deține Biserica Catolică și Vaticanul anumite secrete despre viața lui Hristos, ce a mai făcut? Știu că Ioan spune că Iisus a mai făcut lucruri și minuni ce nu s-au scris, mi-a zis un preot că dacă se scria tot în Biblie despre Iisus, Biblia se făcea mai mare. Poate Vaticanul are secrete, cine știe, de ce nu dă voie nimănui să intre în Vatican ca să lectureze.

A. M. C.

Doamne, ajută!

Secrete? Nu știu ce să vă spun. Cred că ar fi mai potrivit să adresați întrebarea unui ierarh sau unui teolog care a făcut studii în Italia.

Timp cu multă revelație!

„Doamne, ajută!

Înaltpreasfințite Părinte, la Prohodul Maicii Domnului credincioșii trebuie să se îmbrace în negru, ca în Vinerea Mare? E zi de doliu?”

S. T.

Doamne, ajută!

Săptămâna Sfintelor Pătimiri este una cu totul specială, având în vedere amplitudinea maximă a suferințelor prin care a trecut Iisus Hristos; de aceea, în Biserică, toate sunt cernite. La Prohodul Maicii Domnului se simte însă acea bucurie a unei morți întru înviere și înălțare la cer. La Catedrala Arhiepiscopală s-a slujit în veșminte de culoare albă, expresie a bucuriei Învierii.

Pace și bucurie!