Răspunsul ierarhului – 10 ianuarie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Înaltpreasfinției Sale Calinic!

Mă numesc …….., sunt din localitatea ……., …….., și momentan lucrez în ………… Sunt absolvent al Seminarului Teologic …….. și am studiat timp de 3 ani la Facultatea de Teologie …….. Problema este că părinții mei cred că am absolvit facultatea și se așteaptă ca în viitorul apropiat să devin preot. Menționez că nu pot să le spun adevărul, deoarece tatăl meu nu este un om cu care aș putea să port acest dialog (aș crea un scandal monstru în familie). Soției mele i-am spus despre această situație și am convenit să ne întoarcem în țară, să mă reînscriu la facultate. Vă rog, să mă ajutați cu un sfat duhovnicesc!”

V.I.

Răspuns

Doamne, ajută! Faptul că intenționați să vă continuați studiile constituie cel mai important pas în devenirea dumneavoastră. Vă doresc mult succes!

„Sărut dreapta! Binecuvântați!

Tatăl meu este stăpânit de patima alcoolului și  are diverse probleme de sănătate, iar întrebând un medic, acesta intenționează să-i prescrie ceva homeopat.

Care este poziția Bisericii Ortodoxe Române față de homeopatie? Internetul indică homeopatia ca fiind ceva care este în contradicție cu învățătura Bisericii. Adevărul este că eu nu am înțeles mare lucru despre aceasta.

Vă mulțumesc anticipat, păstorire rodnică spre slava lui Dumnezeu și mântuirea turmei încredințate!”

S.

Răspuns

Doamne, ajută! Dacă picăturile homeopate vă sunt recomandate de medic și pot rezolva problemele de sănătate ale tatălui dumneavoastră, folosiți-le fără mustrări de conștiință, întrucât sunt mai puțin nocive. Zile binecuvântate!

„Bună ziua! Sunt o doamnă de 51 de ani, locuiesc în ……., la 5 minute de Catedrală. Am mare nevoie de un loc de muncă pentru că locuiesc în chirie și nu am nicio sursă de venit, decât salariul fiului meu. Probabil că din cauza vârstei, nu mă angajează nimeni. Am lucrat 10 ani ca asistent medical, apoi am plecat în străinătate și de 2 ani m-am întors definitiv în Suceava. Văd că se construiește azilul de bătrâni și cantina socială lângă Catedrală. În curând probabil construcția se va da în folosință.

Vă rog să îmi spuneți cui mă pot adresa pentru a depune un curriculum vitae pentru angajare? Prefer să lucrez la bucătărie și la servire la cantina socială sau pentru azil. Am experiență în bucătărie, dar am lucrat și cu persoane cu dizabilități și cu persoane în vârstă.

Aștept, vă rog, să mă îndrumați.

Cu mult respect, vă doresc multă sănătate!

Mulțumesc anticipat!”

M.M.

Răspuns

Doamne, ajută! Până se termină de construit cantina și azilul de bătrâni de lângă Catedrală sau centrul social de la Mănăstirea Teodoreni, încercați la Căminul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou” de lângă Cetatea Sucevei. Mergeți acolo și discutați cu administratorul acestui așezământ. Un an cu pace și împliniri!