Răspunsul ierarhului – 1 iunie 2024

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Hristos a înviat!

Înaltpreasfințite Părinte Calinic,

Mi-am dorit de ceva vreme să vă pun câteva întrebări legate de vorbele spuse de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anumite predici legate de alimentația Eco/Bio a românilor:

  1. Părinte Arhiepiscop, credeți din punctul dumneavoastră de vedere că Biserica Ortodoxă Română ar trebui prin ierarhii/preoții săi să se implice mai mult în promovarea acestor produse BIO/ECO cumpărate de regulă de români din Supermarket-uri/Hypermarket-uri având în vedere numărul exagerat de tineri bolnavi de cancer?
  2. Credeți cu adevărat că pe aceste produse alimentare unde se scrie că sunt BIO/ECO ar fi 100 % sănătoase?
  3. Pe unele din aceste produse BIO/ECO se regăsește scris numele KOSHER destinat în special evreilor! Ce părere aveți despre asta?

Vă mulțumesc ! Pace și bucurie!”

E.Ș.

Adevărat a înviat!

Afirmația părintelui patriarh nu are nevoie de explicații. Așadar, dacă doriți să fiți sigur pe ceea ce mâncați, cultivați-vă pământul; desigur, dacă îl aveți.

Doamne, ajută!

„Hristos a înviat!

Sunt ….., o enoriașă din …..

Vreau să vă spun, cu multă durere în suflet, că am rămas profund dezamăgită de decizia luată de Patriarhie în privința părintelui …., de la Parohia ……

Părintele care a slujit comunitatea noastră ….. ani, care a fost alături de lumea din sat tot timpul când au avut nevoie (și la bine, și la greu), toate sacrificiile pe care le-a făcut în acești ani și toată implicarea în viața spirituală a comunității nu ar trebui să fie ignorate sau desconsiderate atât de ușor, bazându-se pe o reclamație sau vorbe nefondate și multe neadevărate, ale unor persoane, din care nu toți fac parte din parohia părintelui ….., și să nu uităm că aceste persoane au fost ajutate de părintele când i-au cerut ajutorul.

Această decizie de a-l schimba pe părintele din sat să știți că ridică multe semne de întrebare și a creat multă dezbinare între credincioși. Eu vă rog să revedeți această hotărâre și să încercați rezolvarea acestui conflict pe cale amiabilă, încât să satisfacă ambele părți și să mențină armonia și pacea între credincioși și între credincioși și părinte.

Cum religia promovează IERTAREA și cum nimeni nu este fără de păcat, în afară de DUMNEZEU, vă rog să fie și în cazul acesta IERTARE și lăsați-l pe părintele nostru drag – ….. – să slujească în …., cât va hotărî încă DUMNEZEU.

Cu mult respect și încredere că totul se va rezolva cu bine.”

M.A.

Adevărat a înviat!

Subiectul la care vă referiți este un subiect care, după patru ani de așteptare și iertare, a fost analizat în comisia de disciplină a Centrului Eparhial.

Vă mulțumim!