Proiectul „Pași mici, visuri mari,” 1753 de ghiozdane pentru copii

S-a apropiat cu pași repezi septembrie, luna în care începe școala. Părinții grijulii au început să își pregătească copiii pentru prima zi de școală și lucru firesc, au cumpărat tot ceea ce au considerat că este mai bun.

Dar acest lucru nu se întâmplă în toate familiile. Acolo unde situația materială precară pune problema traiului zilnic, începutul de an școlar aduce o umbră de tristețe. Pentru că cine nu vrea să își vadă copilul zâmbind, mângâind cu drag ghiozdanul și lucrurile frumoase cu care va merge la școală?

Mânați de o empatie firească, izvorâtă din dragostea creștinească, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și anul acesta s-a derulat Proiectul Eparhial „Pași mici, visuri mari”. Acest proiect are ca obiectiv oferirea de ghiozdane echipate cu rechizite unui număr cât mai mare de copii aflați într-o situație sensibilă.

Derulat pe mai multe paliere, proiectul a însemnat conjugarea eforturilor mai multor entități. Astfel, la începutul anului școlar 2023-2024 s-au distribuit 1753 de ghiozdane cu rechizite.

Vorbim, în primul rând de oferirea de către Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul de Asistență Socială și Medicală, a 250 de ghiozdane echipate care au fost împărțite  prin protopiate și au ajuns în tot județul.

O activitate deosebită s-a concretizat la Rădăuți, unde Așezământul de copii Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie, prin proiectul PIO – implementat prin GAL urban Rădăuți – a oferit 250 de ghiozdane și rechizite. De asemenea, Așezământul s-a îngrijit și de alți 100 de copii necăjiți  aflați în evidențele Fundației.

Ca în fiecare an, cele 5 protopopiate din cuprinsul eparhiei s-au mobilizat exemplar atât prin Birourile de Asistență Socială al protoieriilor, cât și prin parohiile arondate.

În cele 2 protopopiate, Suceava I și Suceava II, s-au distribuit 436 de ghiozdane echipate cu rechizite, în protopopiatul Rădăuți  au fost oferite 120 de ghiozdane, în protopopiatul Fălticeni 445 ghiozdane, iar în protopopiatul Câmpulung Moldovenesc un număr de 152 ghiozdane.

Nădăjduim că am reușit să aducem un pic de bucurie copilașilor care au beneficiat de acest proiect și ținem să mulțumim tuturor celor care s-au implicat încă o dată alături de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Pr. Tiberiu Bardan