Primii pași ai temerarilor pe drumul cunoașterii

Împlinire! Acesta este sentimentul cu care au plecat în suflet primii 50 de tineri temerari, dornici să cunoască din bucuriile taberei de la Dorna Arini, chiar de dinainte să-i calce pragul.

Astfel s-a încheiat prima săptămână a taberei organizată de Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață în colaborare cu Asociația Joy Camps România. A fost o săptămână cu activități diverse care au scos la iveală trăiri intense, atât în rândul participanților, cât și în rândul organizatorilor.

Prima zi a taberei a avut ca scop construirea unei echipe bazate pe încredere, empatie și prietenie. Tinerii au luat parte la ateliere de cunoaștere și comunicare prin intermediul cărora au reușit să socializeze mai ușor și să se cunoască mai bine.

În următoarele zile, participanții au avut parte și de experiențe extreme și totodată nemaipomenite în care aventura și distracția și-au dat mâna cu atenția și buna coordonare. Împreună cu partenerii de nădejde de la Salvamont Vatra Dornei, participanții s-au bucurat de activități precum easy-rafting, tiroliană, cățărări pe panou artificial, drumeții în natură, atât pe timpul zilei, cât și pe timp de seară.

Așa cum organizatorii și-au plănuit, tabăra a fost gazda unor ateliere de cateheză care s-au dovedit a fi foarte îndrăgite de temerarii noștri, ateliere care au stârnit interesul fiecăruia, dar și dorința de aprofundare pe anumite subiecte religioase. Toate acestea s-au datorat iscusinței domnului profesor Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial, care cu atenție și multă dăruire a știut să așeze în inima fiecărui temerar dragostea de Dumnezeu și de aproapele.

Drumeția din ziua a treia a avut și ea ca destinație, un loc de suflet, în creierul munților, un loc de liniștire duhovnicească, acolo unde simțim că sfinții ne veghează cu dragostea și rugăciunea lor. Acolo, tinerii temerari au avut-o în mijlocul lor pe doamna inspector Daniela Ceredeev, care le-a descoperit frânturi din tainele ortodoxiei, ale iubirii și prieteniei.

Vânătoarea de comori, Seara talentelor, Jocurile Olimpice, Noaptea cercetătorilor, Tirul cu arcul sunt doar câteva dintre activitățile care au avut loc în cadrul taberei de la poalele cerului.

Fiecare zi a început și s-a sfârșit cu Hristos în mijlocul și în sufletele copiilor. Împreună cu părintele arhid. Paul Vlad Lungu, organizatorul acestui proiect, temerarii s-au unit în rugăciune, aducând atât dimineața, cât și seara, slavă lui Dumnezeu pentru toate cele petrecute. Ultima zi a fost dedicată Sfintei Liturghii, majoritatea copiilor pregătindu-se cum se cuvine pentru a primi Sfânta Împărtășanie.

Cât despre tinerii voluntari, trebuie de amintit că ei sunt cei pentru care bucuria înseamnă grija pentru celălalt, înseamnă dăruire, dedicare și sacrificiu. Ei sunt cei a căror muncă se măsoară în zâmbete și îmbrățișări. Tineri care se jertfesc cu timp și fără timp pentru aproapele lor, care doresc să scoate ce este mai bun din fiecare participant și care nu obosesc niciodată în cele ale răbdării. Se cuvine să aducem aici mulțumire tinerilor din centrele Ecclesia, cât și domnișoarei Gabriela Bianca Roman, referent al Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață, care s-au implicat total în acest proiect frumos și de viitor.

Cu bucurie, emoție și entuziasm, organizatorii și tinerii voluntari așteaptă următoarele serii de temerari ce vor dobândi, până la finalul taberei, amintiri de neuitat pe care să le ia în bagaje și în suflete, acasă!

Arhid. Paul Vlad Lungu, referent al Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață