Prima Ediție a Taberei Tinerilor Voluntari ATOS – Slătioara – Codrii Seculari (Iulie-August 2022)

Acum, în luna Iulie, a intrat prima serie de 36 de tineri voluntari ATOS. Ei au avut parte de 5 zile minunate la Slătioara, la poalele Masivului Rarău, unde este Rezervația Naturală Codrii Seculari, aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În luna August va intra a doua serie de 36 de tineri voluntari.

Programul de Vacanță a fost recompensă pentru efortul susținut în perioada Pandemiei și în contextul actual al războiului, unde s-au implicat cu dăruire în sprijinirea refugiaților.

A fost minunat! Tinerii s-au bucurat de drumeții în Rezervație și pe munte, de stână unde au mâncat caș, urdă și incredibilul balmoș, de sport și mișcare la fâneață unde au fost adevărate campionate de fotbal și jocuri, de seri de film și muzică, de Ateliere în care n-a lipsit preotul și psihologul și în care s-au abordat teme precum: curajul, hotărârea, bucuria, managementul timpului, pericolul petrecerii îndelungate pe telefon. La focul de tabără tinerii au promis că vor continua la fel de puternic acțiunile de voluntariat, așteptând și celelalte activități din cadrul ATOS!

Mulțumim Bunului Dumnezeu că am ajuns cu sănătate să realizăm ceea ce ne-am propus! Mulțumim foarte mult Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și oamenilor de bine pentru că au finanțat acest Program de Vacanță (pensiune completă într-o locație nemaipomenită la Slătioara de Stulpicani: cazare în camere cu baie proprie, 3 mese gustoase și îndestulătoare zilnic, transport și toate activitățile).

Forța ATOS!!

Pr. Justinian-Remus Cojocar