Mesaj la trecerea în veșnicie a robului lui Dumnezeu Vasile Velnic, tatăl starețului Mănăstirii Putna

În aceste momente de firească întristare, suntem alături și adresăm gândul nostru de compasiune şi consolare familiei părintelui arhimandrit Melchisedec Velnic, stareț și exarh al mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și obștii Mănăstirii Putna, al cărei viețuitor a fost în ultima parte a vieții domnul Vasile Velnic.

În întreaga sa activitate de dascăl la strană, domnia sa și-a săvârșit lucrarea cu râvnă, smerenie și dragoste, dedicându-și viața Bisericii lui Hristos și dând dovadă de credință statornică şi mereu înmulțită. Nu este de mirare că mutarea sa la ceruri s-a săvârșit la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, faţă de care domnul Vasile a avut o evlavie deosebită.

Înălțăm rugăciune smerită Mult-Milostivului nostru Mântuitor Iisus Hristos, Cel înviat din morți, ca să așeze sufletul robului Său Vasile în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi, iar pe cei din familia sa să îi mângâie și să îi întărească, împreună cu Preaiubitoarea Născătoare de Dumnezeu!

Veșnica lui pomenire din neam în neam! 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Foto: Slujba Parastasului oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, 17 august 2021, Mănăstirea Putna