Întâlnire cu membrii delegați ai Oastei Domnului în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Oastei Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a avut loc vineri, 27 ianuarie 2023, la Centrul Eparhial Suceava, cea de-a doua întâlnire cu membri delegați ai asociației.

Evenimentul s-a bucurat de prezența părintelui Vasile Mihoc, prof. univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și președinte al Sfatului Frățesc al Oastei Domnului.

În cadrul întrevederii, care a avut loc în Sala „Pimen Arhiepiscopul”, în contextul aniversării centenarului Oastei Domnului, a  fost analizată posibilitatea planificării unor evenimente la Suceava, dedicate împlinirii celor 100 de ani de existență, în vederea păstrării legăturii constante cu Biserica și implicarea activă în lucrarea acesteia.

Totodată, au fost discutate diferite aspecte cu privire la măsurile necesare a fi implementate cu scopul îmbunătățirii calității vieții duhovnicești a credincioșilor, proiectele care se desfășoară în folosul semenilor, precum și relația membrilor organizației cu preoții parohi din zonele în care aceștia locuiesc.

De asemenea, cei prezenți au prezentat problemele cu care se confruntă în comunitate și și-au manifestat bucuria pentru organizarea acestei întâlniri, care poate sta la baza unei colaborări roditoare.

Alături de reprezentanții Oastei Domnului și de clericii care i-au însoțit, la eveniment au participat pr. Filaret Ruscan, consilier eparhial în cadrul Sectorului Misiune Pastorală și Actualitate Creștină, și pr. Ionel Doru Budeanu, protoiereu al Protopopiatului Suceava I.

Întâlnirea s-a încheiat cu interpretarea unor cântări închinate Maicii Domnului.

Irina Ursachi