ÎNSCRIERI la prima ediție a Campionatului de fotbal feminin „CUPA DOMNIȚELOR”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, prin Departamentul Activități de tineret ATOS și Tabere, va organiza în data de 12 noiembrie 2022 prima ediției a campionatului de fotbal feminin denumit „CUPA DOMNIȚELOR”. Activitatea sportivă se adresează tinerelor din parohiile ortodoxe ale Eparhiei Sucevei și Rădăuților și are ca scop promovarea lucrului în echipă, formarea de noi cercuri sociale, îmbunătățirea abilităților de comunicare și transmiterea mesajului că prin activitățile sportive se evită sedentarismul și petrecerea îndelungată în fața calculatorului sau a telefonului, care pot dăuna dezvoltării fizice, psihice și chiar duhovnicești.

Proiectul sportiv se va derula în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava, având sprijinul neobosit al domnului Ciprian Anton, președintele asociației.

Echipa de fotbal a fiecărei parohii va fi formată din maximum 12 tinere (vârsta 14-20 ani), un portar, șase jucătoare de câmp și cinci rezerve. Fiecare echipă își va alege numele, echipamentul de joc și va fi însoțită de un antrenor, care va răspunde de siguranța echipei pe toată perioada campionatului. Echipamentul de joc va fi format din – tricou, șort, jambiere, încălțăminte sport specifică suprafeței pe care vom juca.

Recomandăm ca în alegerea numelui fiecărei echipe să se evite utilizarea denumirilor oficiale ale parohiilor, nume de sfinți și alți termeni specifici religioși!

În funcție de numărul echipelor se va stabili și modalitatea de joc (ex.: Dacă sunt 4 echipe, se va juca sistem semifinale și finale; dacă sunt 6 echipe, vor fi 2 grupe a câte 3 echipe și câștigătoarea grupei va juca finala cu cealaltă câștigătoare a grupei, în funcție de numărul echipelor înscrise; în cazul în care sunt 12 echipe, vor fi 3 grupe și câștigătoarele grupelor vor forma o nouă grupă din care se va desemna câștigătoarea campionatului.

Fiecare tânără jucătoare va prezenta la începutul Campionatului ACORDUL SCRIS al părinților pentru participarea la meciurile de fotbal (dacă este sub vârsta de 18 ani), sau ACORDUL PERSONAL (în cazul în care tânăra este majoră).

Nu pot face parte din echipa de fotbal tinere a căror stare de sănătate nu permite efectuarea efortului fizic, sau care suferă de afecțiuni incompatibile cu acest gen de activități sportive, sau care au un diagnostic clar din partea medicilor specialiști, în acest sens.

Acest Campionat se dorește a fi fair-play. Sunt interzise jignirile, insultele și folosirea unui limbaj tendențios și vulgar pe teren. De asemenea, ne dorim evitarea (pe cât posibil) a faulturilor care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică a celorlalți jucători.

Echipele se vor înscrie în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2022, trimițând un mesaj care să cuprindă numele echipei, al antrenorului și a celor 12 jucătoare, la adresa de email [email protected] sau se pot prezenta la sediul Centrului Eparhial Suceava, la biroul Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta și la numărul de telefon: 0748343657 – Arhid. Paul Vlad Lungu.

Arhid. Paul Vlad Lungu