În Duminica Floriilor Ierarhii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște

20210425_170332-2

În Duminica Floriilor, 25 aprilie 2021, începând cu ora 17:00, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou a avut loc Taina Sfântului Maslu de obște. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, rugăciunea împreună având ca principal scop mijlocirea harului pentru primirea vindecării trupești și sufletești, precum și pentru dobândirea iertării păcatelor.

La eveniment au participat preoți slujitori de la Mănăstirea Sfântul Ioan, clerici din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și stareți și protoierei din cuprinsul eparhiei

Ierarhul a înălțat rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu pentru sănătatea celor care au fost prezenți, dar și a celor ce se află în spitale sau la casele lor, pe patul de suferință. La final, Înaltpreasfinția Sa a citit și rugăciuni pentru dezlegare.

În după-amiaza aceleiași zile, începând cu ora 16:00, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, s-a aflat în mijlocul comunității Parohiei Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din orașul Gura Humorului, Suceava. Ierarhul a săvârșit Taina Sfântului Maslu înconjurat de un sobor de preoți.