La prăznuirea punerii în raclă a cinstitului veşmânt al Maicii Domnului, relicvă neprețuită ce ne aduce aminte de purtarea de grijă și ocrotirea Maicii Domnului, cea care se roagă şi mijlocește ca o Împărăteasă a cerurilor înaintea Fiului Său, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a alcătuit un Decalog în care îndeamnă la cinstirea celei numite „binecuvântată”, „apărătoare” şi „acoperitoare” a celor credincioşi, dar şi „grabnic ajutătoare” a celor care îi cer cu credinţă ajutorul.
- Cinstește veșmântul Maicii Domnului nu ca pe un obiect, ci ca pe o mărturie a întrupării Fiului lui Dumnezeu și a sfințirii firii omenești cu voia Tatălui prin harul Duhului Sfânt.
- Contemplă la veșmântul Maicii Domnului, nu doar ca la o stofă sfântă, ci ca la un acoperământ plin de har ce apără, mângâie și tămăduiește.
- Așază-ți viața sub acoperământul sfințeniei și lasă-L pe Hristos Domnul și pe Maica Lui să-ți îmbrace viața în lumină.
- Răspândește în lume mireasma prezenței Maicii Domnului și, astfel, tu însuți vei deveni un veșmânt de lumină curat, ocrotitor pentru ceilalți.
- Îmbracă-ți sufletul cu haina rugăciunii, încredințându-te cu totul Maicii Domnului, asemenea copilului care se ascunde sub haina mamei sale în vreme de furtună.
- Înalță-ți gândul deasupra celor pieritoare, ori de câte ori simți că sufletul îți este greu încercat, ca Maica Domnului să vină cu roua mângâierii, precum odinioară în Vlaherne.
- Privește-ți viața ca pe o țesătură a harului, cu firele durerii, dar și ale slavei, căci în mâinile Maicii Domnului și suferințele devin scară spre cer.
- Rămâi în comuniunea Bisericii și fă luminos veșmântul de har al Botezului prin fapte bineplăcute înaintea lui Dumnezeu.
- Fă din viața ta o epifanie a prezenței materne a Maicii Domnului, acoperind pe cel căzut cu veșmântul iubirii și al iertării, fără a-l judeca.
- Arată-te altar smerit, unde Maica Domnului, tăcut, să poată așeza, precum odinioară în Biserica din Vlaherne, veșmântul protector al harului.