Conferința „Trăiri cu Dumnezeu: la altarul Bisericii, al suferindului și al familiei” – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează joi, 25 martie 2021, conferința Trăiri cu Dumnezeu: la altarul Bisericii, al suferindului și al familiei, susținută de părintele prof. dr. Ștefan Mindea.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de către Departamentul Media din cadrul Centrului Eparhial Suceava, începând cu ora 20:00.

DR. ȘTEFAN MINDEA

Dr. Ștefan Mindea, unul dintre cei mai apreciați neurochirurgi ai Spitalului Universitar Stanford, s-a întors în țară pentru a valorifica experiența acumulată în Statele Unite ale Americii. A profesat în cadrul acestui centru medical în calitate de șef al secției de Neurochirurgie Minim Invazivă, fiind specializat în chirurgie endoscopică minim invazivă cerebrală și spinală. Dr. Mindea a fost membru al Senatului Universitar Stanford și membru distins al Centrului Oncologic Stanford.

Fondator al secției de Neurochirugie Minim Invazivă din cadrul Spitalului Universitar Stanford, dr. Mindea a fost cel mai tânăr șef de secție din istoria acestui centru de renume. A fost  inclus în „Top 5 cei mai buni neurochirurgi” mai mulți ani consecutivi. Fiind o persoană inovatoare, a dezvoltat și efectuat în premieră diverse intervenții endoscopice minim invazive documentate în presă. Are peste 40 de publicații și lucrări în jurnale internaționale de specialitate și peste 100 de prezentări în cadrul a diverse congrese internaționale de neurochirurgie.

Părintele Ștefan Mindea a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”. A fost hirotonit preot pe 8 iunie 2020, în ziua praznicului Sfintei Treimi, la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, județul Constanța, fiind chemat să-şi desăvârşească slujirea ca medic într-o altă slujire, convins că „fără harul lui Dumnezeu actul medical este absolut un chin”, după cum el însuşi a declarat.