Conferința „Cultura care ne unește” la Centrul Eparhial Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vă invită la cel dintâi eveniment cultural organizat la Centrul Eparhial în anul 2023. Pentru a marca în mod deosebit Ziua Culturii Naționale, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava va avea loc luni, 16 ianuarie 2023, conferința „Cultura care ne unește”. Prelegerea va fi susținută de scriitorul și criticul literar Adrian Alui Gheorghe, începând cu ora 13:00.

În cadrul conferinței va avea loc și lansarea volumului de povestiri și reflecții „Crezi tu că Eu te iubesc?”, semnat de protos. Iustin Taban de la Mănăstirea Putna, cartea numărându-se printre cele mai recente publicații ale Editurii Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ca prinos de recunoștință față de poetul național al românilor Mihai Eminescu, Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava va susține un mini-concert de cântări cu tematică eminesciană, patriotică.

Conferința, organizată de Sectorul Cultural al Centrului Eparhial și moderată de pr. consilier Constantin Oprea, va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ziua de 15 ianuarie a fost declarată, în semn de omagiu față de poetul național al românilor, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889),  Ziua Culturii Naționale, prin adoptarea inițiativei legislative depuse în acest sens de către  Camera Deputaților la data de 16 noiembrie 2010, decretul pentru promulgarea Legii fiind semnat la 6 decembrie 2010.

Irina Ursachi