„Caravana cu medici” a ajuns în localitatea Ciocănești, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc

În data de 2 Iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul de Asistență Socială și Medicală a mers în mijlocul comunității din Ciocănești pentru a organiza o caravană medicală pediatrică.

Activitatea socio-medicală s-a desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitate, sălile de clasă fiind transformate pentru o zi în cabinete pentru investigații medicale cu specific pediatric. Evaluările pediatrice paraclinice și clinice, cardiologice, dermatologice și de imagistică au fost însoțite de activități de educație medicală, prevenție și prim ajutor.

Cu sprijinul primăriilor din localitățile Ciocănești și Cârlibaba, a conducerii Școlii din Ciocănești, a medicilor voluntari din cadrul Asociației Caravana cu Medici, filiala Cluj-Napoca, și a medicilor voluntari din Rădăuți, Suceava și Câmpulung Moldovenesc au fost evaluați aproximativ 80 pacienți pediatrici.

Pe această cale, dorim să aducem mulțumiri gazdelor, asistenților medicali comunitari,  sponsorilor care au făcut posibilă această acțiune, Asociației Caravana cu Medici, filiala Cluj-Napoca, Primăriei Ciocănești și Primăriei Cârlibaba, obștii mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” – Dorna Arini care a găzduit voluntarii veniți de la Cluj-Napoca.

Gândul de recunoștință se îndreaptă și către doamna Iliada Rusu, medicul primar de medicină de familie din localitate, și către P.C. Pr. Ilie Rusu, preotul paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Ciocănești, pentru sprijinul acordat.

Caravana medicală este un proiect inițiat în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, cu scopul de a evalua starea de sănătate a populației, a facilita accesul la servicii medicale de specialitate și de a iniția activități de prevenție și educație medicală pe întreg cuprinsul județului Suceava.