Campania națională de donare de sânge „Uniți pentru viață” continuă

În perioada 9-15 noiembrie 2021, Asociația Studenților Creştin-Ortodocși Români în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de organizațiile partenere din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, îi invită pe toți cei care doresc să se alăture campaniei „Uniți pentru viață” să doneze sânge, pentru a veni în ajutorul celor aflați în unitățile medicale în această perioadă dificilă.

Acțiunea cu titlul „Din inima ASCOR pentru inima tuturor!” are ca principal scop creşterea rezervelor de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, precum și conștientizarea faptului că prin donare le suntem alături semenilor; sângele unui singur donator poate salva până la trei vieți.

„Ca în fiecare an avem ca parteneri activi aproape toate asociațiile studențești din Universitatea ,,Ştefan cel Mare” Suceava, printre care: Asociația Studenților din Universitatea Suceava – ASUS, Firesc – Asociație Studențească, Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia – GIRB, Aociația Europeană a Studentilor în Drept (ELSA Suceava), ATOS – Asociația Tinerilor Ortodocși, Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales (AIESEC România), Erasmus Student Network (ESN)” informează reprezentanții Asociației Studenților Creştin-Ortodocși Români, filiala Suceava.

Toți cei care doresc să se implice în această campanie sunt așteptați să contribuie la creşterea rezervelor de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, situat pe Bulevardul 1 Mai, nr. 11, programul de recoltare fiind de luni până vineri, în intervalul 8:00-13:30.

Donatorii pot alege să doneze bonurile de masă primite pentru a sprijini campaniile umanitare desfășurate de ASCOR Suceava.

Programul „Uniți pentru viață”, desfășurat la nivel național în toate filialele ASCOR, este un îndemn la donare în contextul medical actual, 1 din 10 pacienți din spitalele din România având nevoie acută de sânge.

Irina Ursachi