Campania de donare de sânge inițiată la nivelul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților continuă

Campania de donare de sânge din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților continuă și în acest an în parohiile și mănăstirile din cele cinci protopopiate din județul Suceava. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților,  voluntari, preoți și monahi din eparhie s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sangvine situat în Mun. Suceava, B-dul 1 Mai nr. 11, jud. Suceava.

Scopul principal al campaniei este creșterea rezervelor de sânge de la nivelul Centrului de Transfuzii prin atragerea unui număr cât mai mare de voluntari. Pe lângă sprijinul oferit prin completarea rezervelor de sânge există și beneficii pentru organismul donatorilor: împrospătarea organismelor sangvine, stimularea sistemului imunitar, scăderea riscurilor accidentelor vasculare, toleranța ridicată la hemoragii accidentale.

Mulțumiri aducem celor peste 200 de voluntari din cuprinsul parohiilor și mănăstirilor din județ pentru implicare, domnului Cosinschi Adrian, medic primar medicină internă, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, în cabinetul căruia în fiecare Joi a ultimei săptămâni din lună o echipă mobilă a Centrului de Transfuzii Suceava se deplasează pentru recoltare.

În contextul medical actual, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților adresează tuturor celor care conștientizează valoarea salvării unor vieți umane îndemnul de a participa activ la acțiunea nobilă a donării de sânge.

Protos. Alexandru Moroșanu