Binecuvântarea Sfântului Ierarh Alexandru la hramul Parohiei Marginea I

Astăzi, 8 noiembrie 2021, la hramul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Marginea, Protopopiatul Rădăuți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina la un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Alexandru, Patriarhul Constantinopolului şi ocrotitorul Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului.

În această zi de sărbătoare pentru întreaga comunitate, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, și de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcop al Alexandriei și Teleormanului, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

La invitația părintelui paroh Nicolae Mihalescu și a părintelui coslujitor Nicu Spînu, consilier eparhial, la eveniment au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi, precum și reprezentanți ai oficialităților locale.
Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei „Armonia” din Constanța.

Delegația cu cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Alexandru, condusă de Preasfințitul Părinte Galaction, a sosit în biserica parohială sâmbătă, 6 noiembrie 2021.

Irina URSACHI