Acordarea Ordinului „Crucea Bucovinei” doamnei Nectara Ghiliceanu, la împlinirea vârstei de 100 de ani

În semn de cinstire și prețuire față de o fiică a Bisericii strămoșești, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a oferit cea mai înaltă distincție eparhială, respectiv Ordinul „Crucea Bucovinei” pentru mireni, doamnei Nectara Ghiliceanu din Câmpulung Moldovenesc, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani, pentru „remarcabila activitate dedicată Bisericii și Comunității”.

 Doamna Nectara Ghiliceanu este nepoată a Mitropolitului Nectarie Cotlarciuc (1875-1935), cel care a fost Arhiepiscop al Cernăuților și Mitropolit al Bucovinei între anii 1924 – 1935, de la care a și primit acest frumos prenume.

Înmânarea distincției a avut loc în după-amiaza zilei de 8 noiembrie a.c., când părintele paroh al Parohiei „Sf. Nicolae”, din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, preot doctor Ilie Macar, însoțit de angajați ai Protoieriei Câmpulung Moldovenesc, preotul George Eugen Fediuc, secretar, preotul Șuiu Alexandru-Iulian, misionar protopopesc și arhidiaconul Bogdan Norocel, au vizitat-o pe doamna Nectara la domiciliu, la casa memorială „Ioan Bilețchi-Albescu”.

Părintele secretar, George Eugen Fediuc, a dat citire textului gramatei episcopale, felicitând-o pentru darul longevității, primit de la Dumnezeu, urându-i La mulți ani și cu ocazia onomasticii, având în vedere apropiata prăznuire a Sfântului Nectarie de Eghina.

Și părintele Ilie Macar a înmânat doamnei Nectara o diplomă de apreciere, din partea parohiei „Sf. Nicolae”, felicitându-o și mulțumindu-i pentru faptul că mereu a fost o enoriașă vrednică și foarte implicată în lucrarea bisericii, asigurând-o că mereu pomelnicele cu cei dragi ai săi, vii și adormiți, sunt pomenite la Sfântul Jertfelnic.

La final, părinții au urat sărbătoritei ani binecuvântați, cu sănătate și ajutor de la Dumnezeu, în continuare, felicitând-o pentru anii frumoși pe care i-a împlinit, fiind un exemplu de viață trăită în demnitate și credință. La rândul său, doamna Nectara a cerut delegaților să transmită gândul său de recunoștință față de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic pentru bucuria oferită.

A consemnat, arhid. Bogdan Norocel