A treia Ediție a Marșului pentru Viață pe biciclete a tinerilor ATOS

Tinerii în slujba vieții

Viața e darul lui Dumnezeu.

E minunat să trăiești cu Dumnezeu în suflet și să te ostenești, după putere, să fii pe plac lui Dumnezeu și oamenilor.

Precum în pântecele mamei am crescut și ne-am dezvoltat, pregătindu-ne să simțim aerul lumii de pe pământ, tot așa, anii de aici sunt pregătire pentru viața de dincolo. Viața de dincolo este veșnică. De felul cum folosim darul libertății depinde viețuirea noastră dincolo, la lumină și bucurie ori întuneric și chin.

Fiecare etapă a vieții noastre pământești are frumusețea ei. În copilărie suntem mai nevinovați și lumea e toată a noastră. La tinerețe avem curaj și vioiciune mare și credem că așa va fi mereu. La vârsta maturității în toate, puterea, ordinea și hotărârea le vrem prietenele noastre ca să fim neclintiți în credință și să rodim spre folos pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Când zăpada se așterne pe creștetul capului ne gândim că bine mai era dacă mintea de acum o aveam la tinerețe și ne străduim ca experiența dobândită pe parcursul vieții să o împărtășim celor care vin din urmă. În toate este bucurie și responsabilitate, ideal și frumusețe, inimă și suflet viu.

A fi tânăr e nemaipomenit de frumos. Tinerețea nu are vârstă pentru că a ști să trăiești frumos este o artă pe care o are doar omul optimist și plin de credință în Dumnezeu.

La Suceava, după frumoasa prezentare și implicare din ziua Bunei Vestiri de la Marșul pentru Viață, tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au făcut o promenadă cu bicicletele prin Municipiul Suceava. Ei au purtat tricouri albe pe care erau inscripționate mesaje Pentru viață: „Viața e darul lui Dumnezeu!”, „Prețuiește viața!”, „Viața începe în momentul concepției!”, „Trăiește viața frumos!”, „Viața e libertate!”, „Apără viața!”, „Să ne bucurăm de viață!”, „Să cinstim părinții care ne-au dat viață!”.

Pe pista specială pentru biciclete, tinerii au parcurs aproximativ 8 km cu bucuria transmiterii mesajului frumos Pentru viață. Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș” și Centru – Esplanadă – Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

Un moment pentru istorie a fost fotografia de grup din fața clădirii Prefecturii Suceava, al cărei acoperiș a fost mistuit de flăcări.

La Biserica „Sfântul Dumitru”, unde slujesc, tinerii au pus la odihnă bicicletele pe aleea de piatră și au intrat în lăcașul de cult pentru a se închina și a cânta imn Maicii Domnului. Apoi, așezați pe iarba verde, au făcut fotografii minunate cu biserica voievodală a lui Petru Rareș și Turnul Clopotniță a lui Alexandru Lăpușneanu.

Să apărăm și să prețuim viața!

E vital să se contureze ferm o legislație pentru apărarea pruncului din pântecele mamei. Din prima secundă e ființă vie, cu suflet creat de Dumnezeu!

Sfântul Teotim de Tomis a spus: „A-ți aminti de Dumnezeu înseamnă a-ți aminti de Viață, a nu-ți aminti de Viață înseamnă a muri”.

Pr. Justinian-Remus Cojocar