A cincea ediție a Marșului pentru Viață pe biciclete a tinerilor ATOS

În fiecare an, în jurul sărbătorii Bunei Vestiri, se desfășoară Marșul Pentru Viață pe biciclete a tinerilor din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS). Anul acesta, Marșul unic în lume, a ajuns la a cincea Ediție.

26 tineri cicliști, sportivi și energici, au pedalat prin municipiul Suceava, pe pista specială pentru biciclete. Au purtat tricouri albe, pe care erau scris mesaje Pentru Viață: „Viața e darul lui Dumnezeu!”, „Prețuiește viața!”, „Viața începe în momentul concepției!”, „Trăiește viața frumos!”, „Viața e libertate!”, „Apără viața!”, „Să ne bucurăm de viață!”, „Să cinstim părinții care ne-au dat viață!”.

Aproximativ 7 km a fost traseul anul acesta: Esplanada – Centrul orașului, Palatul administrativ cu Prefectura și Consiliul Județean, Muzeul de Istorie, Colegiul Național „Petru Rareș”, Primăria, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, B-dul. George Enescu tot, Mărășești și Catedrala „Nașterea Domnului”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou și Biserica „Sfântul Dumitru”.

Mesajul Pentru Viață a fost transmis astfel simplu și direct, fiind receptat de trecători și șoferi care și-au arătat admirația și au felicitat inițiativa prin salutări prietenoase și încurajări.

După două ore de promenadă pe biciclete, tinerii s-au alăturat celorlalți participanți la Marșul mare Pentru Viață.

Viața e darul lui Dumnezeu. Să apărăm și să prețuim viața!

Se cuvine să avem cât mai grabnic o legislație pentru apărarea pruncului din pântecele mamei. Și adopția copilului din pântecele mamei care nu vrea să-l păstreze este o soluție.

Cu nădejde privim spre viitor. Suntem vii și rodim doar cu Hristos „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan XIV,6).

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a dăruit sănătate și am ajuns aceste zile ale vieții noastre! Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților pentru binecuvântare și încredere! Mulțumim tinerilor noștri devotați și energici, care au arătat încă o dată că le pasă!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Justinian-Remus A. Cojocar