Răspunsul ierarhului – 24 ianuarie 2023 II

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

Ca urmare a atenționării jurnalistice „Înconjurată de biserici, universitatea suceveană nu are nevoie de un paraclis”, facem următoarele precizări.

  1. Când o instituție publică solicită sprijinul Bisericii pentru amenajarea unui paraclis, o face nu din comoditate, pentru evitarea deplasării până la bisericile din apropiere, ci din dorința de a avea propriul spațiu de rugăciune. Astfel au apărut paraclisele și capelele din spitale, unități militare, instituții de învățământ, centre sociale, penitenciare, centre de tratament, chiar aeroporturi sau gări.
  2. Așadar, aceste mici lăcașuri de cult se amenajează la cererea conducerii unei instituții, și nicidecum nu sunt impuse de episcop, așa cum autorul lasă să se înțeleagă.
  3. Cât privește cunoașterea realității din teren, îl asigur pe stimatul domn că am vizitat eparhia de câteva ori și pot afirma că o cunosc, chiar dinainte de instalarea ca arhiepiscop; aș putea spune, mai bine decât cei care cred că o cunosc. Pentru ultimii doi ani și jumătate, itinerarele pastorale stau mărturie în acest sens.

Timp binecuvântat!

„Cât au stat Adam și Eva în Rai? Și de ce nu scrie în Biblie unde se află mai exact Edenul, eu am auzit de la un Preot că se află între cer și pământ.”
A. M. C.

Doamne, ajută!

Adam și Eva au stat în Rai de la crearea lor și până la căderea în păcat și izgonirea din acesta. Cât despre localizarea Edenului, cel mai frumos și clar răspuns îl găsiți în Sfânta Scriptură, în cartea Facerea, capitolul 2, versetele 8-15.

An binecuvântat!