Ziua Educației în Protopopiatul Suceava II

În Protopopiatul Suceava II, ziua de 5 octombrie a adus bucurie și ancorare în realitatea duhovnicească prin slujirea Sfintei Liturghii, în 21 de parohii. Prezența copiilor la această lucrare harică, vine ca efect al libertății cu care am fost înzestrați și aduce plus de nădejde și de bucurie în viața comunităților, dar și în viața părinților și profesorilor prezenți la acest moment de întalnire cu Dumnezeu.

La întrebarea „Pentru ce ne rugăm?” copiii din Parohia Sfânta Ecaterina au răspuns răspicat:”Pentru IUBIRE”, iar glasul lor, cu siguranță reprezintă unitatea în cerere a tuturor copiilor din lume. Sfânta Liturghie, aduce, pe lânga nenumăratele roade duhovnicești și trupești, plus de iubire în viața celor care o trăiesc și o simt în adevărata ei valoare.

Educația, creșterea și dezvoltarea unui caracter și a unui trup, au ca fir comun, realiatea iubirii folosită în relațiile interumane, ca efect al Iubirii nesfârșite cu care Creatorul Lumii, poartă de grijă întregii creații. Astfel de momente, ar fi fost posibile doar izolat fără grija și atenta dăruire a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, prin a cărui rugăciune, și binecuvântare, numărul de parohii în care acest moment de înaltă și emoționantă trăire, a fost posibil, aproape s-a triplat, comparativ cu anul precedent.

Preoții din cele 21 de Parohii în care s-a slujit Sfânta Liturghie în Protopopiatul Suceava II, au avut parte cu adevărat de o zi a Învierii, animați fiind de puritatea, dragostea și dăruirea cu care copiii au reușit să asculte Glasul Lui Dumnezeu și să simtă Mângâierea Duhului Sfânt. Cu adevărat, pentru viața bisericii și pentru cea a societății, ziua de 5 octombrie deschide noi orizonturi în înțelegerea procesului neîntrerupt al educației, privit din tinda Bisericii spre naosul lumii.

Parohiile în care s-a slujit Sfânta Liturghie sunt:

– Catedrala „Nașterea Domnului” Suceava;

– Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” Gura Humorului;

 – Sfinții „Împarati Constantin și Elena” Gura Humorului;

 – Sfinții „Arhangheli Mihail și Gavril” Gura Humorului;

– Bosanci I;

 – Bosanci II;

– Cumpărătura;

– Ilișești;

– Bălăceana;

– „Sfântul Mina” Obcini;

– „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Obcini;

– „Sfânta Vineri”;

– Șcheia I;

– Sf. Spiridon-Suceava;

– Mărășești;

– „Sfânta Ecaterina” Șcheia;

 – „Sfânta Cruce” Obcini;

 – „Înălțarea Sfintei Cruci” Spital;

 – „Sfântul Gheorghe” Obcini;

– Drăgoiești I;

– Berchișești I;

– Capu Codrului II;

Pr. Misionar Protopopesc,
Răzvan Cîmpulungeanu