Vizita delegației Uniunii Ucrainenilor din România la Centrul Eparhial Suceava

Astăzi, 15 februarie 2024, în primele ore ale dimineții, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a primit vizita Domniei Sale Miroslav Nicolaie Petrețchi, deputat în cadrul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale al Parlamentului României și Președinte al Uniunii Ucrainenilor din România, fiind însoțit de prof. Ilie Sauciuc, inspector pentru minoritatea ucraineană.

Delegația a fost primită la reședința arhiepiscopală de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și de către PC Pr. Mihai Cobziuc, consilier eparhial.

În cadrul întrevederii, domnul deputat Miroslav Nicolae Petrețchi a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru sprijinul acordat comunității ucrainene din regiune și pentru că în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților funcționează un birou dedicat minorităților naționale, reafirmând susținerea Centrului Eparhial în inițierea unor noi proiecte menite să contribuie la menținerea identității culturale și religioase a comunității ucrainene.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a adresat un cuvânt de mulțumire pentru atenția deosebită pe care Uniunea Ucrainenilor o acordă bisericilor și comunităților de ucraineni din eparhie, pentru viețuitorii din mănăstiri, de etnie ucraineană, care se ostenesc în rugăciune și ascultare.

În data de 9 noiembrie 2022, la evenimentul dedicat limbii materne ucrainene, organizat de Uniunea Ucrainenilor din România la București, pr. consilier Mihai Cobziuc i-a înmânat domnului deputat Miroslav Nicolae Petrețchi „Ordinul Mușatinii”pentru mireni, conferit de Înaltpreasfințitului Părinte Calinic în semn de recunoștință a implicare sale deosebite în promovarea valorilor culturale și religioase a României.

Biroul pentru Relații cu Minoritățile