Universitatea de Vară Merito, ediția  IV-a

În perioada 25-27 august 2022, Inspectoratul  Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Facultatea de Științe ale Educației a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Media și comunicare, organizează cea de-a IV-a ediție a Universității de Vară Merito.

Programul de formare, organizat și în acest an cu  binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, este un eveniment multidimensional, de învățare  experiențială, colaborativă, ce se subsumează parteneriatului instituțional „Creştem comunitatea profesorilor valoroşi” cu Fundaţia Romanian Bussines Leaders, un instrument de conectare a profesorilor cu valorile, misiunea şi viziunea propuse de Proiectul Merito și de comunitatea de  profesori ce-l susțin.

Modulele  propuse:  MERITO – misiune, viziune, valori, oameni; Metode alternative de învăţare – mentorat, tutoriat, coaching; Cum ne raportăm la curriculum?; Rezilienţă emoţională şi socială în situații de criză (post-pandemie/război); Memorandum pentru învăţare permanentă; Managementul carierei, planul de dezvoltare personală.

Competențe complementare personale și profesionale vizate: competențe de aplicare a unor metode şi tehnici de predare flexibile, inovative, eficiente; competențe privind metodologia învăţării experienţiale; competenţe de elaborare a unui plan de dezvoltare personală pe termen scurt/lung; competențe de informare şi ierarhizare în termeni proprii a unor valori propuse/susţinute/promovate de o comunitate ce susţine performanţa în educaţie.

Sesiunile se vor desfășura zilnic, în perioada 25-27 august 2022, în intervalul orar 10.00-16.00, în Aula Liceului Teoretic Filadelfia, Suceava.

Detalii și formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScC2Z5Oah-b4fyTYFYU6TH6O0p21CqVuRU67hd4PsJrUzpGlw/viewform

Daniela Ceredeev, inspector școlar,
Laureat MERITO 2017, coordonator de program