Tinerii ATOS pe biciclete de Ziua Națională a României

Nu se putea ca anul acesta, de 1 Decembrie, tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) să rateze plimbarea pe două roți și să nu marcheze evenimentul cum știu ei mai bine.

Tinerii ATOS pe biciclete de Ziua Națională a României este deja o tradiție frumoasă cunoscută de către toți sucevenii.

Îmbrăcați în tricolorul României, pe biciclete, tinerii au colindat tot orașul Suceava. Au pornit din zona Obcini și au trecut pe la Spitalul Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Primărie, Piața Steagurilor, la monumentul „Bucovina înaripată”, Palatul Adiministrativ (Prefectura și Consiliul Județean), Esplanada Casei de Cultură, Biserica „Sfântul Dumitru”, Colegiile Naționale „Ștefan cel Mare” și „Petru Rareș”, Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” și Cetatea de Scaun.

Ei au asistat la întreg programul de Ziua Națională din centrul Sucevei: ceremonialul religios, cuvântul solemn al Preasfințitului Damaschin, luările de cuvânt ale oficialităților, depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor și parada militară.

La Biserica „Sfântul Dumitru”, tinerii s-au rugat Maicii Domnului, cântând imnul „Cuvine-se cu adevărat adevărat” în fața icoanei făcătoare de minuni Pantanassa.

Un moment cu adevărat emoționant a fost trecerea pe la racla cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, unde tinerii au îngenuncheat și s-au rugat, mulțumind lui Dumnezeu și Sfântului că au reușit și anul acesta, cu sănătate, să ajungă ziua de 1 Decembrie.

Peste tot pe unde au trecut, tinerii au fost salutați cu bucurie de către oameni, li s-a făcut din mână, șoferii s-au oprit din drum și au claxonat amical, au fost aplaudați și felicitați pentru inițiativă și reușita mesajului transmis.

Am fost ca întotdeauna alături de tineri și, chiar dacă nu mai am anii lor, totuși mă simt tânăr tare și pentru asta îi mulțumesc lui Dumnezeu!

Justinian-Remus Cojocar