Tinerii ATOS au dăruit ghiocei și mărțișoare mămicilor de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

În ziua de 8 Martie, tinerii din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au oferit ghiocei și mărțișoare lucrate manual mămicilor de la Maternitate, de la Secțiile de Obstretică-Ginecologie și Neonatologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Tinerii și-au propus și au reușit să adauge bucurie la bucuria mămicilor pentru care timpul se scurge altfel, cu așteptare și răbdare, cu nădejde și bucurie, cu jertfă și recunoștință. Ei au întâlnit și au felicitat pe mămicile fericite. Unele mămici erau cu bebelușii în brațe, altele erau născute de curând, altele așteptau dintr-o clipă în alta să aducă pe lume o viață. Aceasta este împreuna lucrare a omului cu Dumnezeu. Viața e darul lui Dumnezeu și din prima clipă a zămislirii vorbim de om, de viață.

O mamă cu al ei copilaș în brațe este o icoană a vieții, o rugăciune. Aceasta este imaginea unei societăți sănătoase și vii, unde evidența este acceptată ferm și apărată și expresia nădejdii continuității creștine în spiritul ei autentic și mântuitor.

Zece tineri ATOS au vizitat pe mămicile fericite. Au ascultat și au dus la îndeplinire rugămințile Conducerii Spitalului și a doctorilor epidemiologi de a fi doar atâția, în contextul actual. Au purtat halat special, mască și bonete. Ei au rămas impresionați de cadrele medicale, doctorițele și asistentele și infirmierele, care aveau o așa mare grijă de mămici și de copilași. Le-au rămas în minte chipurile tuturor omuleților pe care i-au văzut și care se bucurau grozav de viață. Nu-i vor uita și se vor ruga mereu pentru ei, mai ales pentru copilașii prematuri de șase luni, de șapte luni. Au promis că-i vor revedeadupă ce vor ieși micuții din spital și vor porni puternic pe drumul vieții. Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu spune: „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut”. (Matei XXV, 40).

Această acțiune se înscrie în șirul lung de activități al Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) în luna Martie – Luna Pentru Viață.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că am ajuns toți cu sănătate aceste clipe ale vieții noastre! Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântare și încredere! Mulțumim domnului doctor Calancea Alexandru, Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, doctorilor epidemiologi și tuturor cadrelor medicale și nu în ultimul rând tinerilor noștri voluntari pentru dragoste, implicare și receptivitate.

Forța ATOS!!!

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar